El Museu del Port de Tarragona acull l’acte inicial de la commemoració dels 30 anys de la URV

El Museu del Port de Tarragona acull l’acte inicial de la commemoració dels 30 anys de la URV
13 Des
2021

La URV engega els actes commemoratius dels 50 anys de la recuperació dels estudis universitaris a Tarragona i els 30 de la seva creació amb la presentació del llibre ‘Honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili 1991-2021’

El Port de Tarragona ha col·laborat en la publicació del llibre ‘Honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili 1991-2021’

El Museu del Port de Tarragona va acollir l’acte inicial del programa d’activitats amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la recuperació dels estudis universitaris a Tarragona i els 30 anys de la creació de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L’esdeveniment, en el qual va participar el president de l’Autoritat Portuària, Josep M Cruset; junt a la rectora de la URV, Maria José Figueras; va consistir en la presentació del llibre ‘Honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili 1991-2021’.

El llibre Honoris Causa de la Universitat Rovira i Virgili: Discursos d'investidura. 1991-2021, editat per Publicacions URV amb la col·laboració del Port de Tarragona, recull els discursos d'investidura de les 46 persones nombrades doctors i doctores honoris causa per la Universitat des que l'any 1994 l'artista i autor del logotip de la URV, Antoni Tàpies i Puig, fos el primer en ser reconegut amb aquest títol.

La presentació, que va tenir lloc el passat divendres 10 de desembre al Museu del Port de Tarragona, va comptar amb l'assistència de pràcticament tots els rectors que han estat al capdavant de la Universitat des de la seva creació i amb un dels darrers honoris causa, Xavier Prats, assessor especial de Teach for All / A Global Network, que va ser alt funcionari de la Comissió Europea. Prats va fer una revisió històrica sobre l'origen de la tradició i una reflexió sobre l'oportunitat que suposa per a la Universitat i per als nous doctors honoris causa.

En aquesta línia, la rectora, María José Figueras, va destacar la rellevància de comptar amb doctor i doctores honoris causa reconeguts perquè esdevenen ambaixadors de la URV arreu del món i va apuntar que precisament un dels reptes de la universitat és aprofitar millor aquests ambaixadors per continuar creixent en l'àmbit nacional i internacional. Tant Figueras com Prats van coincidir, a més, en destacar la vàlua de les dones científiques, que històricament no han estat reconegudes. Per això, la institució preveu retallar la bretxa de gènere existent, amb el nomenament de més dones, després que no fos fins al 2008 quan va rebre el conferiment la primera dona, la periodista Rosa Maria Calaf.

El president del Port, Josep Maria Cruset, va destacar els objectius comuns de la Universitat i del Port: contribuir al desenvolupament social i econòmic del territori, lluitar per un desenvolupament sostenible i compatible amb el respecte de l'entorn natural, i impulsar la innovació i l'excel·lència tant en el camp de la recerca com en el de l'empresa.

30 anys de la creació de la URV

El 12 de desembre de 1991 el Ple del Parlament de Catalunya va aprovar la llei de creació de la Universitat Rovira i Virgili, tot just ahir va fer 30 anys. Els estudis universitaris a Tarragona, però, daten de molt abans: el curs 1971-72 va posar-se en funcionament una Delegació d'Estudis Universitaris de les facultats de Filosofia i Lletres i de Ciències de la Universitat de Barcelona. Per commemorar les dues efemèrides la Universitat i les facultats de Lletres i de Química celebraran al llarg d'aquest curs diversos esdeveniments.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors