El Port Tarragona present al European Petrochemicals Virtual Conference 2021

El Port Tarragona present al European Petrochemicals Virtual Conference 2021
26 Nov
2021

El Port, gràcies a ser patrocinador principal, ha donat la possibilitat de participar en aquest esdeveniment a empreses de la Comunitat Portuària

Es tracta de la vuitena edició d'un esdeveniment referent a nivell europeu del sector dels petroquímics

Una delegació del Port de Tarragona també va ser present a la Cambra de comerç de Madrid

El Port de Tarragona ha participat en l’European Petrochemicals Virtual Conference organitzat per S&P Global Platts, la conferència sobre petroquímica més important en l'àmbit europeu que aquest any ha celebrat la vuitena edició. L'objectiu del Port ha estat conèixer l'evolució d'aquest sector -clau a nivell de tràfics a Tarragona- i poder explicar els avantatges a nivell d'instal·lacions i serveis pels tràfics de líquids.

L'esdeveniment ha estat en format virtual i ha comptat amb una setantena d’assistents. Durant l’edició d’aquest any s’han realitzat conferències, taules rodones, sessions de preguntes i respostes i una part de networking.

Recuperació dels mercats mundials

Els principals temes tractats han estat la recuperació dels mercats mundials i el seu impacte en la industria petroquímica, les primeres matèries i l'aparició de primeres matèries verdes, plàstics reciclats i perspectives de sostenibilitat de la petroquímica en un mercat postcovid.

El Port, gràcies a ser patrocinador principal, ha donat la possibilitat de participar en aquest esdeveniment a diferents empreses de la Comunitat Portuària podent explicar les fortaleses i infraestructures amb les que compten en les instal·lacions portuàries tarragonines en el sector dels líquids a través de la participació com a ponents en una taula rodona sobre l'evolució de la cadena logística petroquímica.

Port hub de la Mediterrània

La projecció internacional i el posicionament en tràfics líders com els líquids a doll son les principals estratègies Port de Tarragona per a captar nous clients i nous tràfics.

El conjunt d'empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, generen una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de l'espanyola.

El Port de Tarragona és la plataforma logística a través de la qual s'importen les matèries primeres necessàries per als processos de producció del sector petroquímic, i s'exporten els productes que se'n deriven.

El Port de Tarragona també present a Madrid

La directora comercial i de desenvolupament de negoci del Port de Tarragona, Genoveva Climent, va ser present a la Cambra de Comerç i Indústria de Madrid el passat dijous 25 de novembre per explicar els avantatges que ofereix les instal·lacions portuàries tarragonines en una conferència titulada “Port Tarragona, porta d' entrada logística a la Mediterrània i Europa.”

Climent va aprofitar la seva presencia a Madrid per explicar el projecte Horitzó 2023, l’aposta del Port Tarragona per a ser el node logístic més competitiu del Mediterrani. Es tracta d’un any en el que conflueixen en el temps la posada en funcionament d’infraestructures clau per al creixement del Port de Tarragona com són la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i l’ampliació i millora de la terminal Intermodal de la Boella de la mà de CTC-Combi Terminal Catalonia (joint venture liderada per BASF). A més del salt endavant que suposarà la posada en marxa de les dues connexions terrestres com són el Corredor del Mediterrani i el túnel del coll de Lilla.

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 

 

 

 

 

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors