El Port Tarragona escala una nova posició a l’octubre i es situa en quart lloc del sistema portuari

El Port Tarragona escala una nova posició a l’octubre i es situa en quart lloc del sistema portuari
25 Nov
2021

El Port no ocupava aquesta posició des del 2003

Tarragona ha revalidat el registre de port que més creix del grup del 10 primers del rànquing estatal

Les dades que publica mensualment l'organisme autònom de Puertos del Estado sobre les estadístiques del Sistema Portuari estatal recull el rànquing del ports en funció del moviment de mercaderies. Aquest mes d’octubre, com ho va fer al setembre passat, el Port de Tarragona escala una nova posició, arribant a la 4t en la classificació. Es tracta d’un rànquing provisional a l’espera de tancar l’any 2021. No obstant, el Port de Tarragona no ocupava aquesta posició de forma permanent des del 2003 i de forma esporàdica des del 2019.

En la seva publicació de “Resumen General del Tráfico Portuario-Octubre 2021”, Puertos del Estado estableix que les cinc primeres posicions en el rànquing les ocupen Algeciras, en primer lloc, i a continuació: València, Barcelona, Tarragona i Cartagena. El Port de Tarragona ha avançat aquest mes d’octubre al Port de Cartagena, que ara es troba en cinquena posició. El rànquing dels 10 primers el tanquen els ports de Bilbao (6a) Huelva (7a), Las Palmas (8a), Castelló (9a), i Gijón (10a).

Recuperació de tràfics

Aquesta bona classificació és deu en bona mesura a la recuperació de l’activitat durant el 2021 que l’ha impulsat el port de la 7a a la 4a posició en els darrers mesos. Els molls tarragonins han mogut a l’octubre 3,07 milions de tones, un 11,46% superior al mateix període de l'any 2020.

En l’acumulat de gener a octubre de 2021 el Port de Tarragona mostra les millors dades entre els deu primers ports del rànquing amb una variació positiva del 20,66% i un total 26,26 milions de tones mogudes.  

Per grups, a l’octubre els líquids a doll  lideren amb 1.744.361 de tones mogudes, els sòlids a dojo són els segons amb 1.119.938 de tones i un augment el 22,5%, mentre que la càrrega general és la protagonista del major creixement respecte 2020 amb 62,4%.

Per mercaderies, els productes energètics encapçalen les dades amb un moviment de 2.013.079 de tones i un augment del 21,2% respecte a 2020, els productes agroalimentaris i ramaders es troben en segona posició amb 643.345 tones, els cereals i farines i olis i greixos són els productes més destacats en aquest grup.

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors