Realitzat amb èxit un exercici d’emergència al Moll de la Química del Port de Tarragona

Realitzat amb èxit un exercici d’emergència al Moll de la Química del Port de Tarragona
15 Nov
2021

En aquest simulacre han participat SASEMAR, Capitania Marítima Tepsa, Policia Portuària, Bombrers de Parcs Químics, Bombers de la Generalitat, Guardia Civil i Prevenport

L’exercici ha començat a les 10:30 hores i s’han activat el PAU i PIM

A les instal·lacions de Tepsa al Moll de la Quimica del Port de Tarragona s’ha dut a terme aquest dilluns un simulacre d’emergència amb l’activació del Pla d’Autoprotecció del Port de Tarragona (PAU), així com el l Pla Interior Marítim (PIM). L’exercici ha consistit en un suposat incident amb una explosió i posterior incendi i vessament de 2.000 litres de greix animal directament al mar.

Aquest exercici ha permès posar en funcionament el pla d’emergència de la terminal portuària i la seva coordinació amb el PAU del Port de Tarragona, així com del Pla Interior Marítim, i el Pla Interior Marítim i d'Autoprotecció de Tepsa.

Al simulacre hi han participat  una setantena d’efectius entre Bombers de la Generalitat, Protecció Civil de la Generalitat, bombers del Parc Químic, mitjans sanitaris de PrevenPort, el Centre de Coordinació i Salvament (CCS), Capitania Marítima, Salvament Marítim, Guardi Civil i la Policia Portuària del Port de Tarragona en coordinació amb la terminal portuària Tepsa. Tots ells han desenvolupat tasques de cooperació per tal de resoldre l’incident amb les actuacions més adients i consensuades.

Objectius assolits

L’objectiu d’aquest simulacre ha estat comprovar la capacitat de resposta i organitzativa del personal en situació d'emergència. A més de l'àmbit legal obligatori, el simulacre ha donat resposta a la consecució dels diversos objectius de caràcter operatiu, formatiu i de manteniment i control de les mesures de seguretat establertes que s’havien plantejat.

També s’ha comprovat la coordinació entre els diferents plans en les instal·lacions implicades amb el Pla d'Autoprotecció del Port i amb el Pla Marítim Interior, en fase d'emergència, i verificat el funcionament del pla d'avisos als diferents organismes del Port de Tarragona, el control dels diferents temps de resposta, així com les comunicacions i coordinació dels diferents components (Instal·lacions, Centre de Control de l'Autoritat Portuària, Forces i Cossos de Seguretat,  Bombers i la resta de grups d'actuació implicats).

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors