El nou Moll de Balears del Port Tarragona, inaugurat fa menys d’una setmana, acull per primera vegada dos creuers simultanis

El nou Moll de Balears del Port Tarragona, inaugurat fa menys d’una setmana, acull per primera vegada dos creuers simultanis
04 Nov
2021

En menys d’una setmana la nova infraestructura ha rebut cinc creuers

La temporada de creuers al Port Tarragona va començar al setembre i les reserves per al 2022 es xifren en una trentena d’escales

Aquest dijous, 4 de novembre, el nou Moll de Balears inaugurat el passat dia 29 d’octubre, acull per primera vegada dos creuers simultanis.

Es tracta, per una banda del creuer Hebridean Sky de la companyia Noble Caledonia procedent de Cagliari (Sardenya) i destinació a Palma de Mallorca. Per altra banda el creuer Seadrem I de la companyia SeaDream Yacht Club procedent de Cotlliure (Catalunya Nord) i amb destinació Alacant. Són dos vaixells, de 90 i 104,81 metres d’eslora respectivament. La capacitat de Heabridean Sky és de 114 passatgers i la del Seadream és de 110, tot i que tenint en compte les mesures COVID-19 han vingut amb 68 i 36 passatgers a bord respectivament.

S’espera que demà, 5 de novembre arribi un altre creuer al Moll de Balears, es tracta del Seadream II de la mateixa companyia SeaDream Yacht Club amb procedència Roses i destinació Barcelona, amb una capacitat de 110 passatgers però amb 66 turistes a bord.

El Moll de Balears és una nova i excel·lent infraestructura que millora l’operativa especialitzada en l’arribada i sortida de creuers a Tarragona.

El Port de Tarragona, amb aquesta infraestructura, vol potenciar i posar al mapa mundial la ciutat de Tarragona com a una ciutat atractiva per a les navilieres on els sector turístic pot trobar una oferta cultural i turística que li confereix un caràcter de destinació exclusiva. Els turistes poden descobrir la riquesa cultural de la regió on en tot moment, les tradicions mil·lenàries s’obren als visitants endinsant-los en un món nou i atractiu.

Temporada creuers

La temporada de creuers al Port Tarragona va començar el mes de setembre amb l’arribada del creuer “Bolette”. Amb la seva presència es van trencar una sequera de 18 mesos sense creuers a Tarragona a causa de la pandèmia de COVID19. Una alarma sanitària que va obligar a aturar l’activitat creuerística a tot el món.

El Port de Tarragona ha estat preparat en tot moment, tant durant el 2020 com durant el 2021, per a la represa de l’activitat creurística des del punt de l’operativa i, també, des del punt de vista de la logística i de l’aplicació de les mesures sanitàries derivades de la pandèmia COVID19. Gràcies a tota aquesta tasca acomplerta, per aquest 2021 hi ha una previsió d’arribades de fins a vuit creuers, xifra que augmentarà progressivament durant el 2022. De moment, les reserves per al 2022 xifren el nombre de passatgers esperats en unes 60.000 persones i una trentena d’escales.

Porta d’entrada dels creueristes a la Costa Daurada

El Port de Tarragona està assolint i consolidant-se en el sector creuerístic per a nínxols que cerquen la diferenciació i exclusivitat en la destinació. Tarragona és una destinació excel·lent per ser inclosa als itineraris de creuers pel Mediterrani: gràcies al llegat arqueològic romà, la ciutat ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.

L’objectiu prioritari és poder oferir un servei i qualitat òptima en les necessitats que tinguin les companyies de creuers, així com desenvolupar aquest projecte d’una forma sostenible i de cura amb l’entorn.

Fotografia - Pep Escoda

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Terminal de creuers

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona