Port Tarragona passa a ocupar la 5a posició en el sistema portuari estatal

Port Tarragona passa a ocupar la 5a posició en el sistema portuari estatal
25 Oct
2021

Tarragona és el port que més creix del grup del 10 primers del rànquing estatal

Fins al mes d’agost el creixement de Tarragona ha estat del 24,3%

 

La publicació mensual de les estadístiques del Sistema Portuari per part de l'organisme autònom de Puertos del Estado que recull el rànquing del ports en funció del moviment de mercaderies situa el Port de Tarragona en la 5a posició. Una posició que només ha ocupat esporàdicament algunes vegades en els darrers anys.

En la seva publicació de “Resumen General del Tráfico Portuario-Septiembre 2021”, Puertos del Estado estableix que les cinc primeres posicions en el rànquing les ocupen Algeciras, en primer lloc, València, Barcelona, Cartagena i Tarragona. El Port de Tarragona ha avançat aquest mes de setembre al Port de Bilbao, que ara es troba en sisena posició. El rànquing dels 10 primers el tanquen els ports de Huelva (7a), Las Palmas (8a), Castelló (9a), i Gijón (10a).

Aquesta bona classificació és deu en bona mesura a la recuperació de l’activitat durant el 2021 que l’ha impulsat el port de la 7a a la 5a posició. Aquest mes de setembre de 2021, els molls tarragonins han mogut fins al setembre 23,12 milions de tones, un 22% superior al mateix període de l'any 2020.

Entre l’acumulat de gener a setembre el Port de Tarragona mostra dades positives en tots els segments de tràfics. Els líquids a doll encapçalen les xifres absolutes amb 16.065.744 tones mogudes i un augment del 20% respecte 2020, mentre que els sòlids a lloure acumulen un total de 5.342.995 tones i un augment del 22,5%.

La càrrega general és el segment que més creix amb un augment del 44,5% i un total de 1.717.059 tones. Per mercaderies, els siderometal·lúrgics són es que més pugen amb un increment del 130,8% i 715.806 tones mogudes.

El Port que més creix

L’entrada del Port de Tarragona entre els cinc grans ports del sistema portuari estatal per xifra de moviment de tràfics no ha estat casual, des de fa mesos que Tarragona és una de les infraestructures que més creix d’entre els ports que més tràfics mouen de tot l’estat. El mes d’agost va ser l’últim amb un creixement d’un 24,3%, situació que es va repetir els mesos de març, maig, juny, juliol, i ara també al setembre.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors