El Port Tarragona signa la seva incorporació a l’accionariat de la Terminal Intermodal de Montsó

El Port Tarragona signa la seva incorporació a l’accionariat de la Terminal Intermodal de Montsó
21 Oct
2021

L’Autoritat Portuària de Tarragona participa amb la compra d’un 5% del capital

Aquesta participació millorarà el servei als clients del hinterland del Port de Tarragona, augmentant la seva capacitat i el volum de tràfics

Es tracta d’una infraestructura clau en l’estratègia horitzó 2023

El Port de Tarragona, amb el seu president Josep M Cruset al capdavant, ha signat la seva participació en la societat de la Terminal Intermodal de Montsó avui al Saló Daurat de la Casa Llotja a Barcelona. Aquesta entrada al capital de l’empresa aragonesa té com a objectiu millorar els serveis que dóna als clients del seu hinterland. Es tracta d’una infraestructura logística i d'agroalimentació clau en el desenvolupament de negoci del Port de Tarragona enfocada en potenciar els agroalimentaris i la càrrega general.

La signatura de la incorporació del Port de Tarragona i el Port de Barcelona al capital social de la companyia ha tingut lloc en les instal·lacions de Casa Llotja a Barcelona, en un acte on hi ha estat present la consellera d’Economia i Treball del Govern d’Aragó, Sra. Marta Gastón, i la Sra. Mercè Rius, directora General de Transports i Mobilitat; i en el qual han pres part del president del Port de Tarragona, Josep M Cruset i el president Port de Barcelona, Damià Calvet; el director general de LogiRAIL, Óscar Gómez; el president del Grup Samca, Javier Luengo i el seu director general i conseller delegat de TIM, Rubén Orera.

El Port de Tarragona participarà en l’accionariat de la Terminal Intermodal de Montsó amb un 5%, el que suposa un desemborsament de 147.100€. Els altres membres de l’accionariat, propietat del Grup SAMCA amb un 75%, són el Port de Barcelona amb un 10% i Renfe, a través de logiRAIL, amb un altre 10%.

TIM Montsó és una infraestructura clau en el desenvolupament empresarial del Port de Tarragona enfocada a augmentar la capacitat i volum de trànsit com l'agroalimentari i també per a potenciar la càrrega general aprofitant l’estratègia horitzó 2023.

El president del port ha explicat que “les relacions comercials entre el Port de Tarragona i Aragó són molt estretes ja que la infraestructura tarragonina és la porta d'entrada de productes agroalimentaris que serveixen per a fabricar pinsos destinats a alimentar més de 140 milions d'animals de les empreses ramaderes aragoneses i catalanes”.

Cruset ha remarcat que “el Port de Tarragona mou cada any uns 5 milions de tones de productes agroalimentaris i és un port líder en el sistema portuari estatal i mediterrani en aquesta mena de trànsits”. Amb l'entrada en l'accionariat de la Terminal Intermodal de Montsó, el Port de Tarragona millorarà els serveis que presta als clients del seu hinterland, potenciarà el transport de mercaderies per ferrocarril i contribuirà a la reducció de les emissions de C02 a l'atmosfera.

Per què TIM Montsó

La Terminal Intermodal de Montsó va iniciar la seva activitat a l'agost de 2011 i en la qual també participen empreses públiques, ferroviàries i marítimes del sector logístic. TIM va batre en 2020 el seu rècord d'activitat movent 1.100 trens i gairebé 50.000 contenidors. Compta entre les seves avantatges competitives respecte altres terminals una posició geoestratègica privilegiada i amb excel·lents vies de comunicació i molt propera al hinterland del Port de Tarragona. Aquestes característiques permeten la reducció de la contaminació mediambiental i el control dels costos creixents del transport, aportant valor i sostenibilitat a la cadena de subministrament.

TIM Montsó és l'única terminal ferroviària del territori peninsular que aglutina tres activitats diferents: contenidor dry (TIM), contenidor reefer (termoTIM) i mercaderia a granel (agroTIM). Aquesta terminal també s’alinea amb el Pla de Sostenibilitat del Port de Tarragona ja que el seu funcionament pot evitar la circulació de 25.000 camions a l'any i l'emissió de més de 5.000 tones de CO2 anuals a l'atmosfera.

Una peça més de l’horitzó 2023

Aquesta aliança s’emmarca dins de l’hortizó 2023, un any en el que conflueixen en el temps la posada en funcionament d’infraestructures clau per al creixement del Port de Tarragona com són la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i l’ampliació i millora de la terminal Intermodal de la Boella de la mà de CTC-Combi Terminal Catalonia (joint venture liderada per BASF). A més del salt endavant que suposarà la posada en marxa de les dues connexions terrestres com són el Corredor del Mediterrani i el túnel del coll de Lilla de l’A-27.

En aquest sentit el Port de Tarragona ha estat fent passos endavant com ho demostra el memoràndum per la gestió de la Terminal Intermodal de La Boella per CTC, l’inici imminent de les obres a la Zona d’Activitats Logístiques o la propera posada en marxa de la fase 2 de la constrcucció la terminal Intermodal de Guadalajara.

Aquesta estratègia ha començat a donar els seus fruits com ho demostra la bona marxa de la nova ruta Ro-Ro amb Turquia. Paral·lelament a l’estratègia de càrrega general, el Port de Tarragona ha potenciat la intermodalitat que permet carregar tot tipus de contenidors i enviar-los per mar, carretera o ferrocarril a qualsevol punt d'Europa i la península.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors