La terminal de TEPSA al Port Tarragona rep l’autorització per la importació de subproductes d'origen animal per a la producció de biocombustibles

La terminal de TEPSA al Port Tarragona rep l’autorització per la importació de subproductes d'origen animal per a la producció de biocombustibles
18 Oct
2021

Es tracta del segon port de l’Estat i el primer de la costa Mediterrània en obtenir el permís del Ministeri

Es tracta d’una mercaderia per usos industrials

TEPSA Tarragona, empresa que opera en els moll del Port Tarragona, ha rebut l'autorització per part de Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per a la importació de subproductes d'origen animal per a la producció de biocombustibles.

L’empresa instal·lada al Port de Tarragona podrà rebre importacions d'aquest tipus mitjançant el Centre d'Inspecció Dependent annex al Punt de Control Fronterer de Tarragona gràcies a aquesta autorització. Aquesta mercaderia arribava anteriorment a Tarragona per una sèrie de tràmits burocràtics que ara es podran resoldre en el propi Port.

Els procés per aconseguir els permisos han estat complexos ja que l’empresa ha de disposar de les infraestructures adequades per poder emmagatzemar, inspeccionar i assegurar la traçabilitat de la mercaderia. Alhora el Ministeri d'Agricultura i Pesca té l’obligació de realitzar procediments específics per garantir la integritat de la mercaderia, sense alterar les seves propietats i per superar aquests processos necessita que les instal·lacions siguin les apropiades.

Una mercaderia alineada amb la Sostenibilitat

El tràfic de biocombustibles al Port de Tarragona ha viscut una creixent demanda en els últims temps. Durant els primers vuit mesos de 2021 s’ha mogut un 9,8% més de biocombustible respecte el mateix període de 2020, vivint un creixement constant des d’inicis d’any.

L’any 2020, un període marcat per la baixada de la demanada en combustibles a nivell mundial per la situació sanitària, es van moure al Port 145.839 tones de biocombustibles. Va ser al 2018 quan es va marcar la xifra rècord amb 187.630 tones.

La de Tarragona és la primera terminal de la costa Mediterrània a obtenir aquesta autorització i la segona a nivell estatal. D'aquesta manera, el Port de Tarragona queda habilitat per poder rebre aquestes mercaderies líquides a granel amb origen no comunitari; a través de les instal·lacions de TEPSA i la inspecció corresponent de les autoritats sanitàries.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors