El Port de Tarragona aprova la licitació per a la construcció i explotació d’una nova terminal de creuers al Moll de Balears

El Port de Tarragona aprova la licitació per a la construcció i explotació d’una nova terminal de creuers al Moll de Balears
04 Oct
2021

L’acord s’ha pres al Consell d’Administració del Port i consisteix en un concurs públic per a l’adjudicació d’una concessió per a la construcció i explotació d’una terminal pública de creuers

Aquest acord canvia el paradigma en la gestió de la terminal de creuers al Port Tarragona, passant d’una gestió pública a una concessionada

La superfície mínima de la concessió, de dotze anys, serà de 5.900 m2 i es preveu estigui operativa a partir de març de 2022

El període per presentar les ofertes s’obrirà abans de finalitzar 2021

El Consell d’Administració del Port Tarragona, del passat mes de setembre, ha aprovat la licitació per a l’adjudicació d’una concessió per a la construcció i explotació d’una terminal pública de creuers al Moll de Balears.

L’acord es basa en un plec de bases i condicions que regiran el concurs públic per a l’adjudicació de la concessió, un fet que representa un canvi de paradigma en la gestió, portada fins ara, respecte a la terminal de creuers al Port Tarragona. Aquesta decisió implica passar d’una gestió pública a una gestió en règim de concessió.

La decisió implicarà la construcció d’una terminal, de mínim 5.900 metres quadrats, amb un termini d’explotació de dotze anys que estarà en funcionament a partir del març del 2022 per tal que la temporada de creuers 2022 sigui gestionada pel nou operador.

El període per presentar les ofertes s’obrirà abans de finalitzar l’any 2021, moment en què les empreses podran mostrar les seves propostes.

En aquest sentit, el president del Port, Josep Maria Cruset en una entrevista, avui dilluns a Ràdio Tarragona, ha dit que aquesta aprovació és un pas més que permetrà un millor servei al turisme que arribi a Tarragona i oferirà més comoditat a tots els actors implicats en l’operativa de creuers.

La creació de la nova terminal de creuers suposarà un nou punt de rebuda dels passatgers en arribar a la ciutat. El Port vol crear una terminal d’avantguarda que es converteixi en altre punt referent del Port i de la ciutat. L’optimització de la mobilitat de passatgers i vehicles, el respecte pel medi ambient i un servei d’alta qualitat són prioritats per al Port, accions recollides i treballades dins del Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 i que hauran de formar part d’aquest nou projecte.

Inici de la temporada 2021

El passat 27 de setembre el Port Tarragona va donar per iniciada la temporada creuerística. Una temporada que veu continuïtat amb la confirmació de noves reserves per als propers mesos, fet que té una gran càrrega simbòlica per al Port, per al turisme del territori i per a la recuperació de la normalitat de cara 2022.

Els creuers demostren ser espais segurs i apliquen totes les mesures i protocols de seguretat i salut per tal de donar la màxima confiança als passatgers.

El Port afegeix que, les escales actualment confirmades, són arribades de creuers Premium, viatgers exigents que busquen exclusivitat i qualitat del servei que reben. Aquest tipus disposa de major poder adquisitiu i repercuteix positivament al nostre territori. Aquest fet incideix en el compromís del Port per oferir serveis de primera qualitat a totes les persones que vulguin i arribin al nostre territori i comarques.

Moll de Balears una imminent realitat

La construcció del Moll de Balears, que s’inaugurarà el pròxim 29 d’octubre, permetrà augmentar la línia d’atracada de creuers en 700 metres i oferir una operativa molt més còmoda i àgil. Aquesta infraestructura representa una millora qualitativa, ja que obre la porta a acollir creuers més grans i permet l’atracada de més vaixells de manera simultània.

Es tracta d’una inversió de més de 30 milions d’euros que serveix per ampliar amb 40 hectàrees l’espai destinat a l’operativa de creuers. L’obra es va iniciar en el mes de maig de 2020, superant els efectes de la pandèmia, i acabarà a finals d’aquest mes.

El nou Moll de Balears està preparat per implantar el subministrament d’energia elèctrica als creuers durant l’atracada. Un servei que permetria que els vaixells no cremin combustibles fòssils durant la seva estada al Port, la qual cosa reduiria considerablement les emissions de C02. El moll disposa de 5 arquetes per al subministrament d’electricitat, una de les quals ja està connectada a la xarxa per respondre a les primeres demandes que puguin sorgir del sector.

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Creuers
  • Terminal de creuers
  • Tarragona Cruise Port

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona