El Port Tarragona estén la ruta Ro-Ro amb Turquia fins a Madrid en tren

El Port Tarragona estén la ruta Ro-Ro amb Turquia fins a Madrid en tren
05 Jul
2021

És el primer servei ferroviari regular que transporta contenidors amb origen del Port de Tarragona

Es tracta d’un tren setmanal amb 16 vagons i 32 UTIs de 45 peus de capacitat cadascun de l’empresa Ekol Logistics

El trajecte uneix la terminal intermodal de La Boella, al Port de Tarragona, fins Azuqueca de Henares (Madrid)

El Port Tarragona estén la ruta Ro-Ro amb Turquia fins al centre de la península en tren. Es tracta d’una fita important pel Port de Tarragona ja que aconsegueix així el primer servei ferroviari regular de contenidors des de les seves instal·lacions. Després de superar amb èxit les proves pilot Ekol Logistic ha començat a operar setmanalment  aquest servei que uneix la terminal intermodal de La Boella, situada al Port de Tarragona, fins al Port Sec d’Azuqueca de Henares (Madrid).

El temps en el moviment de les mercaderies des de que es descarreguen al Port de Tarragona per via marítima gràcies a les rampes Ro-Ro, fins que arriben a Madrid per via fèrria és molt competitiu, realitzant tot el procés en un total aproximat de 12h.

El trajecte es realitza un cop per setmana en combois de 16 vagons on s’hi carreguen 32 UTIs (unitat de transport intermodal), de 45 peus, la capacitat màxima. Aquesta freqüència, capacitat i velocitat permet que una mercaderia procedent de Turquia arribi al client final en 5 dies.

Després de l’èxit assolit per aquest nou servei ferroviari, altres empreses del sector logístic s’han interessat en ell. El block train (un comboi on tota la càrrega pertany  un mateix client) que en aquests moments té com a únic client Ekol Logisitic espera convertir-se en multiclient pròximament.

Una nova finestra d’oportunitat

Aquesta connexió amb Azuqueca de Henares confirma l’aposta del Port de Tarragona per la connectivitat com a node logístic amb el centre de la península. Així mateix, obre la possibilitat d’ampliar la seva activitat oferint als clients del Port noves oportunitats abans de l’entrada en funcionament de la nova PortTarragona Terminal Guadalajara - Marchamalo.

L’estratègia del Port de Tarragona pel ferrocarril i la càrrega general ha permès ampliar el radi d'acció més enllà del seu hinterland actual. Han convertit destinacions allunyades i poc viables econòmicament en rendibles i atractives per als clients.

Les noves inversions previstes a la terminal intermodal de La Boella, recollides en el memoràndum de col·laboració amb CTC, facilitaran encara més si cap que qualsevol mercaderia que arribi a Port de Tarragona surti en molt poc temps per via fèrria direcció al centre de la península per ser distribuïda cap a qualsevol punt en poques hores.

L’entrada en funcionament del Corredor ferroviari del Mediterrani el 2023 completarà aquesta estratègia intermodal facilitant que l’eficiència de l’operativa ferroviària cap el centre de la península es traslladi també cap els principals nodes logístics del centre i nord d’Europa.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors