S’incorpora com a cap de departament d’Operacions Portuàries del Port de Tarragona la fins ara Capità Marítim de Tarragona, Núria Obiols

S’incorpora com a cap de departament d’Operacions Portuàries del Port de Tarragona la fins ara Capità Marítim de Tarragona, Núria Obiols
16 Jun
2021

El procés de selecció es va iniciar el mes de febrer i la resolució final es va fer pública el mes de maig

Núria Obiols s’incorpora, de forma definitiva al Port, a mitjans d’aquest mes de juny

A mitjans de juny el Port de Tarragona rebrà al nou cap d’Operacions Portuàries que ha estat seleccionat mitjançant un procés selectiu de mobilitat intraadministrativa que es va iniciar el mes de febrer i va finalitzar durant el mes de maig.

Obiols declara que afronta amb il·lusió aquesta nova etapa professional i que tot i que la feina de Capità Marítim és molt variada i apassionant, considera aquesta plaça una nova oportunitat professional per a centrar-se en l’àmbit de les operacions portuàries.

El Port va iniciar el procés de la convocatòria a causa de la jubilació de l’anterior cap de departament, Jesús Sánchez, un professional amb una àmplia carrera professional relacionada amb el món de la mar. La incorporació d’Obiols es fa efectiva el 15 de juny i té per davant un nou repte en què el Port de Tarragona treballa en la diversificació de nous tràfics.

Funcions com a cap d’Operacions Portuàries

La nova cap de departament d’Operacions Portuàries té diverses funcions per desenvolupar. Per una banda haurà de definir les directrius i polítiques per al desenvolupament dels serveis portuaris, així com realitzar la planificació general. Per altra banda, controlar la correcta prestació dels serveis d’ordenació, coordinació i control de tràfic portuari, terrestre i marítim, al recinte portuari tarragoní.

Cal afegir, que també recau sobre la seva responsabilitat , dissenyar i supervisar l’execució de les autoritzacions d’atracada i la recopilació de les dades per a la facturació associada. La coordinació i el control dels serveis portuaris tècnico nàutics, practicatge, remolc, amarratge i desamarratge, servei de residus, manipulació de mercaderies, tràfic marítim i transbord de les mercaderies. Sense oblidar la gestió i autorització dels serveis prestats directament pel Port de Tarragona com els serveis de bàscules, manteniment, pont mòbil, aiguades, neteja de les aigües portuàries i la coordinació de tots ells.

Qui és Núria Obiols

Núria Obiols, nascuda el 1977 a Barcelona ha estat Capità Marítim a Tarragona durant els darrers 6 anys. Va estudiar a la facultat de Nàutica i amb 21 anys es va embarcar en diversos vaixells mercants que li van donar la possibilitat d’ampliar els seus coneixements i experiències i, a la vegada, la coneixença de nous territoris i cultures com Sudàfrica, Estats Units, Brasil, Nigèria, Nova Zelanda.... Amb l’experiència com a oficial de pont de la marina mercant va obtenir el títol de Capità de la Marina Mercant l’any 2005.

Mentre estava embarcada va començar a estudiar la carrera de Dret, carrera que va acabar un cop ja treballava a terra i que li va proporcionar la possibilitat d’arrodonir i completar el seu perfil professional. En desembarcar-se, va aprovar les oposicions de l’Estat del cos Especial Facultatiu de Marina Civil, i va obtenir plaça d’Inspectora a la Capitania Marítima de Tarragona on es va incorporar l’any 2006. Des de llavors va traslladar-se a la nostra ciutat on, a part de formar una família ha dedicat el seu temps com a professional en l’àmbit marítim.

Obiols ha estat una de les cares femenines més visibles al món marítim i sempre ha volgut participar, de forma discreta, però activa, en la reivindicació del paper de la dona a un sector molt masculinitzat com és el sector logístic portuari. Obiols forma part de l’associació internacional de dones del sector marítim WISTA. Una organització de xarxes internacional que té com a missió atreure i donar suport a les dones, en l’àmbit directiu, en els sectors marítim, comercial i logístic.

Segons les mateixes paraules d’Obiols formar part del Port de Tarragona és un gran repte que afronta amb optimisme, energia i responsabilitat.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors