El Port Tarragona entra en l’accionariat de TIM Monzón

El Port Tarragona entra en l’accionariat de TIM Monzón
14 Jun
2021

Es tracta d’una infraestructura clau en el desenvolupament de la càrrega general i en agroalimentaris per al Port de Tarragona

Millorarà el servei als clients del hinterland, augmentarà la capacitat i el volum dels tràfics

TIM Monzón va moure més de 67.000 TEU durant el 2020

El Port Tarragona entra en l’accionariat de la Terminal Intermodal de Monzón amb l’objectiu de millorar els serveis que dóna als clients del seu hinterland. Es tracta d’una infraestructura clau en el desenvolupament de negoci del Port de Tarragona enfocada en potenciar la càrrega general. A més a més., aquesta operació permet augmentar la capacitat i el volum de tràfics com els agroalimentaris (cereals per a fabricació a pinsos, principalment).

Aquesta aliança estratègica que ha dut a terme el Port de Tarragona suposa un desemborsament de 147.100€ i s’alinea amb la nova estratègia orientada a potenciar la càrrega general i cereals a granel. En aquest sentit el Port de Tarragona ha estat fent passos endavant com ho demostra el memoràndum per la gestió de la Terminal Intermodal de La Boella per CTC, la Zona d’Activitats Logístiques o la terminal Intermodal de Guadalajara.

Aquesta estratègia ha començat a donar els seus fruits com ho demostra la nova ruta Ro-Ro amb Turquia que ja ha mogut 3.300 TEUs mensuals d’entrada i sortida. Paral·lelament a l’estratègia de càrrega general, el Port de Tarragona ha potenciat la intermodalitat que permet carregar tot tipus de contenidors i enviar-los per mar, carretera o ferrocarril a qualsevol punt d'Europa i la península. 

Genoveva Climent, directora del departament comercial i desenvolupament de negoci ha destacar que “com a port que té una terminal de contenidors, també ens interessa aquest aspecte i de fet, per això hem acabat apostant per TIM Monzón. No busquem exclusivament ports secs de productes agroalimentaris, volem també que siguin versàtils.”

 

Una ubicació estratègica

TIM Monzón es troba ubicada estratègicament per al Port de Tarragona. Les relacions comercials entre el Port de Tarragona i Aragó son molt estretes ja que la infraestructura tarragonina és la porta d’entrada de productes agroalimentaris, un dels més importants del Port, per a l’ús de les empreses ramaderes aragoneses.

I paral·lelament, el Port de Tarragona és la infraestructura que utilitzen aquestes empreses per a l’exportació de productes com siderúrgics, animals vius, fruita en contenidor i mercaderia general.

TIM Monzón va moure durant el 2020 un total de 67.705 TEUs i les previsions per a 2021 apunten cap a un nou creixement. Així doncs, es tracta d’una aliança estratègica fonamental pel Port de Tarragona en un tipus de tràfic, la càrrega general, on vol seguir creixent.

La terminal d'Osca té previst ampliar les seves connexions amb l’entrada al seu accionariat empreses com el Port de Tarragona o el Port de Barcelona. En aquests moments TIM Monzón està movent una mitjana d'entre dos i tres trens setmanals amb les instal·lacions marítimes tarragonines.

En total, la Terminal Intermodal de Monzón mou una mitjana de 20 trens setmanals en total. Els trens de contenidors connecten amb Barcelona, ​​Bilbao, Saragossa, Madrid-Abroñigal i San Roque (Cadis).

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors