L’Arxiu del Port celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb noves propostes culturals

L’Arxiu del Port celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb noves propostes culturals
02 Jun
2021

Les activitats es realitzaran durant tota la setmana del 7 al 13 de juny i són de caràcter gratuït

El detall de cada proposta cultural està publicat a l’agenda d’activitats del Port https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats

Aquest 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, i l’Arxiu del Port proposa diferents activitats culturals gratuïtes. Totes les propostes tenen aforament limitat i algunes d’elles necessiten inscripció prèvia enviant sol·licitud a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

En els darrers anys, a més a més la celebració del dia 9 de juny, els actes s’han estès durant la setmana del 7 al 13 de juny, de manera que ja s’ha instituït la Setmana Internacional dels Arxius amb la multiplicitat d’actes i propostes que això comporta.

Des de l’Arxiu del Port s’han preparat diverses activitats culturals. Per començar el dimarts 8 i el dijous 10 de juny, de 17:30h a 19:30h, ofereix un taller sota el títol ‘Conservació de documents’. Un taller a càrrec d’Anna Ferran, conservadora-restauradora d'obra gràfica i material d'arxiu. El taller serà en format presencial retransmès en directe pel canal de Youtube del Port Tarragona. Els enllaços per participar al taller estan publicats a https://tuit.cat/Y7IIe

El dimecres 9 de juny a les 19h, Dia Internacional dels Arxius, s’ha programat una nova sessió del cicle ‘Tardes a l’Arxiu’. Es tracta d’una xerrada titulada ‘Memòries apòcrifes d’un arxivador de muntanya’ a càrrec de l’historiador i escriptor Albert Villaró. Una conferència en format en línia que es podrà seguir pel canal Youtube del Port Tarragona seguint aquest enllaç https://youtu.be/flRYiDwUpms.

Per al cap de setmana, dissabte 12 i diumenge 13 de juny a les 11 del matí, i amb sortida des de les escales reals del Moll de Costa, s’ha organitzat un recorregut guiat per conèixer els diferents elements que conformen el patrimoni portuari. Per assistir al passeig, sota el títol ‘Ruta Patrimonial del Port de Tarragona’, caldrà inscripció prèvia enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per finalitzar amb les propostes, durant tota la setmana de celebració i, a través d’Instagram, es posarà en marxa el concurs ‘Fotografia el Vaixell Arxiu’. El concurs consistirà a presentar originals fotografies amb l’etiqueta #VaixellArxiuConcurs de la instal·lació “Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu” que des de fa uns mesos es troba exposada a la façana de l’Arxiu. Hi haurà dos premis, un a la millor fotografia i l’altre a la més creativa. Les bases es poden consultar a https://tuit.cat/jv7jx.

La Setmana Internacional dels Arxius

El 9 de juny se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Arxius, data que instaurà el Consell Internacional dels Arxius (ICA) l’any 2008 coincidint amb el 60è aniversari de la creació d’aquesta entitat internacional que vetlla pels arxius i els seus professionals d’arreu del món.

El Consell Internacional d’Arxius ha proposat per aquest 2021 l’etiqueta #EmpoweringArchives i els lemes. Primer la inclusió, que comporta desafiar la teoria i la pràctica arxivístiques actuals per fer-les més diverses i inclusives. Li segueix la col·laboració, per demostrar que el treball en xarxa i la col·laboració permeten empoderar els arxius i a les persones que hi treballen. Finalment la ‘rendició de comptes’, en tant que els arxius contribueixen a la transparència dels governs i institucions gràcies a facilitar l’accés a la informació a la ciutadania.

Els arxius catalans s’han sumat també a la iniciativa amb el lema: Persones-Arxius-Vides i les etiquetes #ArxiusXDins i #SIA2021.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona