Set noves places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda als espais del Port Tarragona

Set noves places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda als espais del Port Tarragona
19 Maig
2021

Les places estan situades al voltant de la seu institucional, de la seu administrativa, al passeig de l’Escullera i a la rotonda d’accés del Km 0

El Port adapta els seus espais pensant en les persones amb mobilitat reduïda i estudia les demandes i necessitats per trobar les solucions més adients

El Port de Tarragona ha creat set noves places d’aparcament al voltant de diferents espais gestionats pel Port. Les noves places estan situades dues davant de la seu institucional, dues davant de la seu administrativa, una a l’inici del passeig de l’Escullera i dues més a la rotonda del Dic de Llevant, principi del Km 0.

El Port vol donar resposta, a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, situant aquestes places en llocs per facilitar l’accés a diferents espais d’oci de la façana marítima de Tarragona, com ara el Km0, el Moll de Costa o el passeig del marítim del Miracle i, també, a les seus i oficines de l’APT.

El nombre de places adaptades supera el nombre de places mínimes exigides pel Codi Tècnic de l’Edificació, document bàsic de seguretat i utilització i accessibilitat. En aquests nous espais només hi poden aparcar els i les conductores que tenen la targeta d’estacionament i que atorga la Generalitat a partir d’un barem de mobilitat.

L’organisme tarragoní prega a la ciutadania se’n respecti l’ús. Els conductors les reconeixeran fàcilment ja que aquestes places estan senyalitzades de manera vertical i horitzontal per garantir-ne la identificació i la visibilitat.

Un port amb criteris inclusius

El port intenta adaptar els seus espais pensant en les persones amb mobilitat reduïda i estudia les demandes i necessitats per trobar les solucions més adients. El Port de Tarragona duu a terme totes les obres i remodelacions dels seus espais amb criteris inclusius pensant per al gaudi de les persones amb mobilitat reduïda o amb dificultats visuals. Un exemple, és el cas del passeig marítim del Miracle on es van instal·lar unes rampes d’accés a la platja per persones amb mobilitat reduïda, de forma que es puguin apropar a la vora de la mar si així ho desitgen. També es va instal·lar un paviment tàctil en tot el passeig per indicar els itineraris i els passos de vianants que estan lleugerament elevats per tal de millorar la seguretat dels vianants. La zona del passeig destinada a caminar va estar tota executada al mateix nivell, tot eliminat les barreres arquitectòniques.

Un altre exemple és la construcció de la Passarel·la del Port, una infraestructura que permet connectar el centre de la ciutat amb el mar amb dos ascensors al costat del mar per salvar un desnivell d’uns vuit metres entre la cota del passeig marítim i la cota superior d’encreuament de les vies del ferrocarril. A més es va construir una rampa d’accés en direcció a l’estació de viatgers a la zona del passeig.

Cal afegir que totes les obres del Port, com per exemple, el nou Museu, la nova seu institucional o l’emblemàtic Km0 estan adaptades per a persones que tenen algun tipus de reducció de mobilitat.

Respecte per les noves places

La Policia Portuària del Port de Tarragona pot sancionar amb multes de fins a 200 euros per estacionar a la zona, d’ús rotatiu, que està senyalitzada per a ús exclusiu de persones amb la targeta de mobilitat reduïda.

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona