El Museu del Port se suma a la celebració del Dia Internacional dels museus

El Museu del Port se suma a la celebració del Dia Internacional dels museus
12 Maig
2021

Del dia 15 al 18 de maig un seguit d’activitats es donaran cita al Museu per tal de convertir-se en un punt de trobada d’intercanvi cultural

El 15 de maig, museus i espais artístics de Tarragona, obriren les portes fins a les 21:00h

A l’agenda d’activitats del Port, https://tuit.cat/qk5Kw, es poden trobar les propostes per aquests dies

Sota el hashtag #DIM2021 i el lema ‘El futur dels museus: Recuperar i tornar a imaginar’, el Departament de Cultura de la Generalitat ha preparat la campanya on les persones són les protagonistes

Sota el lema ‘El futur dels museus: Recuperar i tornar a imaginar’ el pròxim 18 de maig se celebra el dia Internacional dels Museus.

El Museu del Port vol sumar-se a la iniciativa impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat proposada per aquest 2021 on es dóna ple protagonisme a les persones. La campanya, vol donar veu i posar al centre de la imatge a les persones per tal d’imaginar el futur dels museus. D’aquesta forma es convida als seus professionals i a les comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de co(creació) de nous models per a aquests tipus d’institucions culturals. Solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present i futur.

Un seguit d’activitats

El Museu del Port, a hores d’ara amb seu provisional al Tinglado 2 del Moll de Costa ofereix un seguit d’activitats des del dia 15 fins al dia 18 de maig. Totes les iniciatives tenen establertes les mesures de seguretat i higièniques que la situació actual requereix. Cal destacar que totes les activitats estan adreçades a un públic general i tenen un aforament limitat. Per tant, cal fer una reserva prèvia al telèfon 977 259 434 o enviar un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

En primer lloc cal recordar que el dissabte 15 de maig, sota el hashtag #NitsdelsMuseus, museus i espais artístics de la ciutat de Tarragona obren les portes fins a les 21:00h amb una programació pròpia..

El mateix dissabte 15 de maig, a les 19 hores i a les 20 hores (dues sessions), sota el títol ‘Redescobreix el Museu’, el Port ofereix una visita guiada per conèixer la seva exposició temporal on la vida quotidiana als molls i la història del port comercial, pesquer i esportiu en són els protagonistes. Es tracta d’una activitat gratuïta adreçada a públic general.

El dimarts 18 de maig a les 19 hores, es pot gaudir de l’activitat ‘Del Museu al Serrrallo i viatge amb Golondrina’. Passejant des del Museu al Moll de Costa ens apropa al Serrallo, Vila Marinera per excel·lència, per endinsar-nos en els carrers del barri dels pescadors. Allà es podrà descobrir la seva història i la seva gent, l’urbanisme i l’activitat econòmica centrada e la pesca. Per acabar, l’activitat ofereix un recorregut amb l’emblemàtica embarcació ‘La Golondrina’. Un passeig, aquesta vegada per mar, per conèixer, des d’altre angle l’interior del Port.

Una campanya del departament de Cultura de la Generalitat

Com cada 18 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Davant el moment que estan vivint les societats actuals a escala mundial arran de la pandèmia de la COVID-19, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) aposta pel paper que han de jugar els museus en les societats i en el lideratge que aquests han d’assumir en el canvi de paradigma: cal repensar la relació dels museus amb les comunitats a les quals serveixen, experimentar amb nous models híbrids de consum cultural i reafirmar amb força el valor dels museus en la construcció d’un futur just i sostenible.

En aquest sentit, a Catalunya s’està treballant perquè aquest DIM 2021 es recuperi els museus i entre totes i tots imaginem el seu futur. Campanya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (http://patrimoni.gencat.cat/ca/dim2021).

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona