La 3a edició d'Agrifood tanca amb un gran èxit d'assistents i de participació

La 3a edició d'Agrifood tanca amb un gran èxit d'assistents i de participació
07 Maig
2021

L'espai firal virtual i les eines de networking han estat la novetat d'enguany

La plataforma virtual ha estat un punt de trobada i d’intercanvi per tots els agents de la cadena logística agroalimentària

Les estratègies agroalimentàries de futur, el canvi climàtic i la geopolítica temes destacats d’aquesta edició

El III Agrifood Internacional Congress ha tancat amb un gran èxit d’assistents i participació en una edició que ha estat emesa en directe des d’una plataforma web, en format de conferència virtual. Més de 400 persones es van registrar per seguir els diferents actes organitzats pel Port de Tarragona durant el 5 i 6 de maig de 2021, el doble que la passada edició.  

La 3a edició de l’Agrifood ha suposat la consolidació d'aquest congrés internacional com a punt de trobada de tots els agents de la cadena logística agroalimentària per conèixer les tendències presents i futures dels mercats.

El president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, va clausurar l’acte dijous per la tarda ficant a l’Agrifood com  exemple de l'expansió de la missió portuària. “Des de fa unes dècades els ports hem deixat de ser simples operadors portuaris per convertir-nos en veritables nodes logístics i dinamitzadors de l’hinterland per avançar en la millora de les cadenes logístiques en termes de negoci, eficiència, innovació, digitalització i sostenibilitat.”

L'espai firal virtual i les eines de networking han estat la novetat d'enguany, a les dinàmiques d'una fira tradicional, com els contactes i l’intercanvi de coneixement, s'ha afegit una gran capacitat d'anàlisi i projecció que ajuden a la presa de decisions de les empreses que hi participen.

Genoveva Climent, directora comercial i de desenvolupament del negoci del Port de Tarragona, ha destacat “el gran interès que suscita Agrifood entre tots els agents de la cadena logística agroalimentària com ho demostra la xifra d’inscrits, doblant l’edició anterior.”

Optimisme entre els ponents

La primera jornada de l’Agrifood va comptar amb dos panells diferents. En el primer d’ells, que tractava sobre port i logística, hi van participar Genoveva Climent, Pablo García (President Associació Empreses Estibadores i responsable d’Euroports Mediterrània) i Javier Dolader (Grupo Jorge). En ell es va destacar i posar en valor que el Port està preparat per afrontar els nous reptes logístics de futur del sector.

El segon panell sobre la producció, evolució i reptes de la indústria càrnica, va comptar amb Nan-Dirk Mulder (Rabobank), Gonzalo González Mateos (Universidad Politecnica de Madrid), Gerard Santomá (Trouw Nutrition España) i Mariano Gorrachategui (Tesercus CL), tots quatre ponents van donar una visió optimista del futur del sector.

A la part final de la jornada Isabel Gómez (Agrolab) parlava sobre qualitat i seguretat de les matèries primeres. Mentre que Isaac Hankes (Refinitiv) va assenyalar quines regions a nivell mundial guanyarien i quines perdrien amb el canvi climàtic.

La segona jornada, celebrada el dijous, va comptar també amb dos panells. El primer sobre mercats de matèries primeres moderat per Javier Massó (Bunge). La resta de participants eren Juan Luis Celigueta (Grupo An), Thomas Mielke (Oil World), Radamés Muñoz (StoneX Group) i Robert Bresnahan (Trilateral). Tots ells analitzaven els canvis de cicle que podrien viure els diferents mercats i les tendències de preus actuals.

El segon panell, i últim de l’Agrifood 2021, començava amb Sergio Dettmer que feia una anàlisi del moment econòmic global, en clau de present i, sobretot, de futur. El panell es tancava amb una taula rodona entre las principals industries espanyoles del sector, Pedro Cordero (Nanta), Josep Ribó (Corporació Alimentaria Guissona S.A.), Sebastià Arnau (Vall Companys) i  José Luis Rey (Coren).

Cita presencial per a l’Agrifood 2022

Josep M. Cruset va concloure l'esdeveniment amb agraïments per totes les persones i empreses assistents i esperant poder celebrar un Agrifood 2022 de forma presencial.

A causa de l'impacte de la Covid-19 a Catalunya i a tot el món, el Port de Tarragona va decidir repetir la fórmula de l’Agrifood Virtual celebrat al 2020 amb la finalitat de garantir la salut, la seguretat i el benestar dels assistents, ponents i empleats.

Per a garantir l'èxit de l'esdeveniment i la filosofia d'aquest congrés, punt de trobada per als agents del sector i mantenir-nos informats de les últimes novetats, el Port de Tarragona espera poder celebrar l’Agrifood 2022 amb activitats presencials.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors