Més de 2.300 escolars participaran en les activitats didàctiques del Museu del Port durant el curs 2020-2021

Més de 2.300 escolars participaran en les activitats didàctiques del Museu del Port durant el curs 2020-2021
03 Maig
2021

Educa Digital, activitats en línia activades a partir de l’octubre passat, han rebut més de 1.200 escolars fins avui

Les iniciatives pedagògiques presencials es van obrir a l’abril i ja tenen reserves per 1.150 alumnes fins al juny

El Museu del Port de Tarragona assoleix, des de l’octubre de any passat un total de 2.354 visites d’escolars a les seves activitats didàctiques. De l’octubre passat fins l’abril s’han rebut 1.204 visites d’escolars a les activitats virtuals ‘Educa Digital’. Els altres 1.150 alumnes participaran, d’abril a juny, a les activitats presencials que el Museu organitza per noies i noies en grups bombolla.

El curs 2020-21 va començar marcat per la crisi sanitària que impedia portar a terme cap activitat presencial. Per aquest motiu, l’octubre de 2020, es van publicar les activitats en línia sota el títol ‘Educa Digital’, un programa pedagògic virtual destinat a escoles i esplais amb diferents nivells educatius.

L’Educa Digital ha permès apropar el Port de Tarragona a l’alumnat explicant les seves característiques, funcionament i activitat sense deixar de fer esment a la importància del sector pesquer de la nostra ciutat i mantenint el dinamisme i atractiu en totes les activitats. Des de l’octubre passat fins l’abril 2021, aquesta iniciativa digital, ha rebut més de 1.204 alumnes d’esplais i escoles que han volgut submergir-se en la nova proposta virtual del Museu.

En aquest moment ja es poden anar reprenent les activitats presencials, sempre amb un nombre limitat d’alumnes i les mesures sanitàries establertes. De cara a abril-juny 2021, darrer trimestre escolar, el Museu del Port ja té concretats 1.150 participants presencials amb 52 activitats concertades de més de 20 escoles.

Respecte a les activitats presencials, programades per aquest trimestre, es pot destacar que un 64% pertanyen a Educació Primària, un 24% a Educació Infantil, un 8% a Educació Secundària i un 4% a Educació Especial. Cal remarcar que les procedències no són tan sols de la ciutat de Tarragona, sinó que també s’afegeixen grups escolars dels Pallaresos, el Catllar, La Riera, Torredembarra o Salou. Escolars de Mont-Roig, Reus, Cambrils, Santa Oliva, Rubí i Lleida també s’aproparan a gaudir de les activitats presencials organitzades pel Museu del Port.

Programació adaptada

El Museu s’ha adaptat a la situació actual habilitant les instal·lacions per garantir les mesures sanitàries i, adequant el programa didàctic als grups bombolla i protocols. Però la situació pandèmica va fer que el Museu obrís una nova finestra educativa, una nova possibilitat per conèixer el Port de forma virtual amb les iniciatives incorporades a l’Educa Digital. Una iniciativa que va afegint propostes noves i ampliant la seva oferta.

En referència a les activitats presencials el Museu les ha organitzades en diversos espais amb la intenció d’evitar la coincidència dels grups. Per una banda, l’exposició temporal del Museu, ubicada al Tinglado 2 del Moll de Costa, permet explicar de manera visual els continguts, evolució i elements característics del Port. Per altra banda, l’aula del Museu, situada a l’Espai d’Entitats del Moll de Costa, esdevé un lloc d’experimentació i tallers per aplicar els coneixements apresos.

Cal afegir que les activitats culminen amb el viatge amb la Golondrina. Un passeig des del mar per conèixer les instal·lacions portuàries i el Serrallo que permet observar els continguts tractats prèviament i ser testimoni de la realitat quotidiana del port comercial tarragoní.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona