La cònsol de Turquia visita el Port de Tarragona

La cònsol de Turquia visita el Port de Tarragona
28 Abr
2021

Selen Evcit ha estat rebuda pel president del Port, Josep M Cruset i el comitè executiu

La nova ruta Ro-Ro doblarà la seva capacitat amb un nou servei setmanal

El servei marítim amb Turquia potencia la intermodalitat

 

La cònsol de Turquia, Selen Evcit, juntament amb Elif Berrak, l’Agregada Comercial de Turquia a Barcelona, han visitat avui el Port de Tarragona on ha estat rebuda pel seu president, Josep M Cruset i els membres del comitè executiu.

La visita ha començat amb una presentació del Port de Tarragona de la mà del propi president, Josep M Cruset, mentre que l’explicació del nou servei Ro-Ro, les seves característiques i els principals avantatges ha anat a càrrec de Genoveva Climent (Directora comercial i de desenvolupament de negoci del Port Tarragona) i Marc García (Director Comercial d’Ekol Logistics).

La sessió informativa ha acabat amb la tradicional entrega d’un obsequi commemoratiu i la firma en el Llibre d’Honor del Port de Tarragona. Seguidament l’equip directiu han acompanyat a les representants de Turquia en una visita en golondrina per donar a conèixer les instal·lacions portuàries tarragonines.

 

La nova ruta Ro-Ro tema destacat

Un dels principals temes de la trobada ha estat la nova ruta Ro-Ro oberta amb Turquia. Aquesta nova ruta comercial de transport rodat es va iniciar el passat mes de febrer i uneix el Port de Tarragona i el Port d’Izmir. Tal i com han comentat els dos representants es tracta d’una oportunitat de creixement per a les empreses d’ambdós territoris.

En el marc d’aquesta trobada el Port de Tarragona ha donat a conèixer que s’han superat les previsions que s’havien fet sobre aquesta ruta comercial amb Turquia. En un principi els càlculs eren arribar a la plena ocupació de les escales entre els dos ports en 6 mesos, però aquesta xifra ja s’ha assolit, quan encara no s’ha arribat als 3 mesos de la posada en funcionament del servei.

Aquestes xifres han fet que l’empresa logística encarrega de la línia marítima, EKOL, ja es trobi treballant per obrir un segon servei en aquesta ruta entre el Port d’Izmir i el Port de Tarragona, ampliant la capacitat d’aquesta línia marítima. Durant els primers mesos de funcionament de la ruta RO-RO Tarragona – Izmir s’han mogut un total de 3.311 UTIs (Unitat de Transport Intermodal).

 

Generant noves connexions

El Port Tarragona iniciarà nous serveis per ferrocarril derivats de la seva ruta amb Turquia. Aquests serveis uniran Tarragona amb el centre de la península, Anvers i Ludwigshafen per tren. El primer d’aquests nous serveis està previst que entri en funcionament en les properes setmanes i unirà el Port de Tarragona amb Azuqueca de Henares (Madrid).

Els altres dos trens previstos,  uniran el Port de Tarragona amb dos importants nodes logístics del nord d’Europa, Anvers i Ludwigshafen. La ruta en Anvers està prevista que entri en funcionament en un termini de dos mesos mentre que la ruta amb Alemanya encara no té data definida.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors