Marta Balañá dóna una de les seves obres al Fons d’Art del Port Tarragona

Marta Balañá dóna una de les seves obres al Fons d’Art del Port Tarragona
22 Abr
2021

Es tracta d’una pintura sobre tela de l’exposició ‘Un color porta a l’altre’ de l’apartat ‘Batecs de llum i foscor’ que va estar exposada al Tinglado 1

Josep Maria Cruset ha volgut agrair el seu gest i li ha transmès la gran acollida i el gran reconeixement que va tenir la seva obra al Tinglado 1 del Moll de Costa

 

Aquest matí, l’artista Marta Balañá ha donat una de les seves obres al Fons d’Art del Port Tarragona.

La Marta, acompanyada pel seu marit, ha fet el lliurament d’una de les seves pintures a les mans del president del Port Tarragona, Josep Maria Cruset, per incorporar-la al Fons d’Art del Port. Cruset, ha volgut agrair sincerament el gest de l’artista, així com fer-li saber el gran reconeixement i la gran repercussió i acceptació que va tenir la seva obra durant els dies en què va ser resident al Tinglado 1.

L’obra, que la Marta ha volgut cedir al Port, és una pintura de figuració expressionista de l’apartat ‘Batecs de llum i foscor’ que pertany a l’exposició ‘Un color porta a l’altre’ . Una exposició que va entrar al Tinglado 1 amb una excel·lent acollida per part del públic. Un total de 2.600 persones es va deixar portar per la força i l’expressió d’una exposició que no va deixar indiferent a ningú. Amb un gran potencial emotiu la mostra ha deixat empremta en el recorregut cultural i social del Moll de Costa.

Des del 22 de desembre de 2020 fins al 14 de març de 2021, les portes del Tinglado 1 es van obrir, de bat a bat, per explicar una gran història, una història retransmesa a través de la pintura de l’artista catalana, on l’amor al mar era el fil conductor.

 

L’artista

Marta Balañà és llicenciada en medicina i s’ha convertit en una de les artistes de referència a Altafulla i la resta del territori. La malaltia de Parkinson, que li van detectar el 1992, va ser el que la va conduir al món de la pintura i, es va convertir en el seu refugi i en la seva millor eina per sentir-se bé.

Des de la seva casa a Altafulla ha transmès el seu amor al mar i al paper. Com ella mateixa ha declarat més d’una vegada ‘Les necessitats artístiques t’omplen, sobretot en moments difícils’.

 

Fons d’Art del Port

A partir del 1988 es van iniciar una sèrie d’exposicions amb una línia molt clara i trencadora al Moll de Costa, fet que han posicionat dia rere dia com un dels espais culturals coneguts i reconeguts de l’art contemporani al territori.

Durant aquests més de trenta anys de cultura al Moll de Costa, moltes de les persones artistes han volgut fer una donació de les seves obres i així, és com s’ha anat engrandint aquest fons que avui dia està integrat per una vuitantena de peces que van des d’escultures i fotografies fins a gravats i pintures.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona