El Port Tarragona creix al març un 34% i tanca el primer trimestre de 2021 amb una millora del 13%

El Port Tarragona creix al març un 34% i tanca el primer trimestre de 2021 amb una millora del 13%
21 Abr
2021

Els principals tràfics han estat els sòlids a lloure (22%), la càrrega general (19%) i els líquids a doll (9,5%)

El moviment de vaixells que han visitat les instal·lacions portuàries tarragonines ha augmentat fins al 13,5% en el primer trimestre de l’any

Tarragona és el segon port de l’àmbit estatal que més creix en l’acumulat dels dos primers mesos

El Port Tarragona tanca el primer trimestre de l’any 2021 amb un creixement del 13% gràcies a un mes de març que ha suposat una millora del 34% respecte el mateix període que l’any anterior. Durant el mes de març es van moure 2.611.674 tones a les dàrsenes tarragonines, consolidant la tendència a la recuperació traçada en els últims mesos.

La recuperació que va començar a mostrar-se en l’agost de l’any passat queda palesa en la xifra assolida aquest mes de març de 2021 és el segon millor registre de tot 2020 i 2021. Només l’octubre de 2020 va enregistrar un moviment més gran de mercaderies al Port de Tarragona. Un altra dada que mostra la millora assolida pel Port de Tarragona són les 223 escales registrades en el mes de març, el nombre major d'escales des del mes d'octubre del 2019, quan es van assolir 227.

En conseqüència, el moviment de vaixells que han visitat les instal·lacions portuàries tarragonines també han gaudit d’un augment fins arribar al 13,5% comparat amb el primer trimestre de 2020. En total a Tarragona hi ha fet escala un total 638 vaixells entre gener i març de 2021.

 

Sòlids a lloure el que més millora, líquids a doll qui lidera

Els sòlids a lloure són els tràfics que més milloren respecte l’any anterior, en total es van moure durant els tres primers mesos de l’any 1.906.053 tones, un 21,9% més que en el primer trimestre de 2020. Els productes energètics són els qui encapçalen aquesta millora.

Els líquids a doll lidera en xifres absolutes de tràfics del primer trimestre amb un total de 5.116.904 tones mogudes, essent el mes de març un total de 1.764.651 tones. Els químics i derivats del petroli i cru són els principals precursors d’aquest lideratge.

El pes de la càrrega general ha augmentat gràcies a la nova estratègia que el Port de Tarragona ha treballat en els últims anys i que ara es comencen a veure els resultats. La nova línia Ro-Ro amb Turquia n’és un exemple, aquest tipus de tràfic ha augmentat durant el mes de març un 40% i durant el primer trimestre un 19%.

 

Energètics, siderometal·lúrgics i agroalimentaris els que més creixen

Els productes energètics, amb el petroli i els seus derivats són les mercaderies que més han aportat a les dades de tràfics del mes de març. Amb un moviment mensual de 1.741.926 tones i un acumulat de 5.033.820, aquest tràfic ha viscut un augment de prop del 22% en el primer trimestre de 2021.

Els siderometal·lúrgics han experimentat una variació percentual positiva més gran, tant en les dades mensuals com en les trimestrals. El mes de març les xifres van augmentar un 51% respecte el període 2020, mentre que les dades trimestrals reporten un augment del 76%.

L’augment dels productes agroalimentaris es demostra en els resultats del tercer mes de l’any, amb un augment del 82% i un total de 362.157 tones mogudes. Unes xifres que es mantenen estables pel que fa als tres primers mesos de l’any, amb un total de 1.080.924 tones mogudes.

Les dades dels dos primers mesos han situat a Tarragona en el cinquè lloc en tràfic del sistema portuari. El Port Tarragona és el segon port de l’àmbit estatal que més creix, amb un 4,3%, en l’acumulat dels dos primers mesos en comparació amb l’any 2020. Les dades dels primers mesos permet albirar superar els 30 milions de tones al final de l'exercici.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors