Sant Jordi 2021 arriba al Port de Tarragona amb activitats culturals per a la ciutadania

Sant Jordi 2021 arriba al Port de Tarragona amb activitats culturals per a la ciutadania
19 Abr
2021

A partir del 20 d’abril fins al 25 d’abril el Moll de Costa acollirà activitats culturals dirigides a petits i grans

Les propostes, d’entrada lliure i amb reserva prèvia, estan publicades a l’agenda d’activitats de la pàgina web del Port https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats

El termini per a les inscripcions finalitza el dijous 22 d’abril i totes les activitats tenen un aforament limitat

Les propostes segueixen les mesures de seguretat i d’higiene establertes per la COVID 19

 

Sota el lema ‘Sant Jordi al Port’, el Moll de Costa, la marca cultural del Port de Tarragona ofereix un seguit de propostes culturals per a tota la ciutadania en el marc de la Diada de Sant Jordi del 23 d’abril.

La proposta del Port, és reunir des del 20 d’abril fins al 25 d’abril, a l’entorn del Moll de Costa i amenitzar aquestes dates. Parada de llibres i activitats populars com ara una divertida representació de titelles, la possibilitat de visitar el Port des de la Golondrina, visites guiades del Museu al Serrallo o representacions teatralitzades, com la ja reconeguda ‘Treballant al Moll’.

Per poder participar en les activitats culturals, es necessita fer una reserva prèvia a les adreces assignades per a cada proposta. Tota la informació està publicada a l’espai del web del Port https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats que recopila els detalls de totes les activitats programades per Sant Jordi 2021.

El període d’inscripció finalitza el dijous 22 d’abril, però, sempre estarà subjecte a la disponibilitat de les places. Cal recordar que es tracta d’activitats que segueixen les mesures de seguretat i higiene establertes per la COVID 19 i per tant tenen un aforament més limitat que en una situació de normalitat.

Cal afegir, que tots els esdeveniments programats són d’entrada lliure i estan dirigits a petits i grans. El Port fa una crida a la participació amb l’objectiu de celebrar de la forma més agradable i divertida possible aquest Sant Jordi 2021.

Campanya ‘Sant Jordi al Port’

La campanya comença el 20 d’abril amb ‘Sant Jordi a les escoles’, un taller d’Exlibris Marítims que s’organitzarà als matins fins al 23 d’abril. El Port convida els alumnes d’educació infantil a crear el seu propi ex-libris, aquest any inspirat en l’obra del pintor montblanquí Maties Palau Ferré, coincidint amb l’exposició que hi ha actualment al Tinglado 1. Un ex-libris és una marca de propietat que es posa en un llibre i que es sol col·loca en el revers de la coberta o, en la primera fulla en blanc del llibre. L’ex-libris conté el nom de la persona propietària de l’exemplar.

Durant els dies 23, 24 i 25 d’abril la Golondrina torna a salpar per fer un recorregut, des del mar, i visitar el Port i el Serrallo . Una activitat que en els darrers mesos ha tingut una gran acollida per part del públic. Els horaris establers són a les 18h i 19h el dia 23 d’abril , les 10h, 11h, 12h, 17h 18h i 19h el dia 24 d’abril i, finalment a les 10h i 11h del matí el dia 25 d’abril.

El 24 d’abril a les 12h i sota el títol ‘Del Museu al Serrallo’ s’ofereix una visita guiada pel barri del Serrallo des del Museu del Port. Aquesta activitat també incorpora un passeig en Golondrina.

Davant del Tinglado 1 del Moll de Costa, el 24 d’abril d’11h a 13h, i el 25 d’abril d’11h a 14h s’instal·larà una parada de llibres. Sant Jordi és la data per donar a conèixer les novetats editorials i, el Port, des del seu Servei de Publicacions, vol apropar les seves a totes les persones que estiguin interessades. Es tracta de l’Atles Històric il·lustrat del Port de Tarragona i ‘els Fontanals i Vidal’. Una família influent al barri del Port de Tarragona (1825-1960’).

El mateix dia 25 d’abril apareixeran uns divertits titelles davant del Tinglado 1. Una entretinguda història de la companyia ‘Invisible Titelles’ que presentarà la seva adaptació de la llegenda de Sant Jordi. La representació, en mans d’uns titelles cuidats que captivaran a tothom, es durà a terme en dues sessions, la primera a les 11 h i la segona a les 12.30h.

El 25 d’abril a les 12h del matí es convida a la ciutadania a gaudir d’una visita teatralitzada, ‘Treballant al Moll’. El seu protagonista, Baldomero Mallol, formava part d’una de les colles d’estibadors que treballaven al Port. Ell serà l’encarregat de teatralitzar i portar un relat que ens transporti a veure com era la vida, abans, als molls i, explicar-nos algunes de les anècdotes i curiositats que sempre ens deixa la història.

Per acabar, el mateix dia 25 a les 11h i a les 12h s’obren les portes per fer una visita guiada per l’exposició ‘Palau Ferré. Retrospectiva biogràfica’ que està al Tinglado 1. No hi ha res més interessant que descobrir una obra quan alguna persona et pot submergir en el significat real de què es veu i des de la perspectiva del seu artista. Maties Palau és un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors