El SEA compleix 6 mesos de funcionament amb gairebé dos milions de tones mogudes

El SEA compleix 6 mesos de funcionament amb gairebé dos milions de tones mogudes
16 Abr
2021

En 6 mesos el SEA ha gestionat un total de 41.000 encàrrecs que han representat un total de més de 68.000 lliuraments efectius

El SEA ha suposat una reducció 2,5 milions d’euros mensuals en cost d’oportunitat per les empreses

El temps d’espera s’ha reduït en 50 minuts de mitjana el temps d’espera i ha contribuït a la disminució d’emissions de CO2

 

El passat 6 d’abril el Sistema d’Entregues d’Agroalimentaris va complir 6 mesos de la seva entrada en funcionament amb un total de 1.894.143 tones mogudes. En aquest primer mig any de funcionament la plataforma ha gestionat un total de 41.320 encàrrecs de càrrega productes agroalimentaris el que s’ha acabat traduint en un total de 68.615 lliuraments efectius.

Aquest sistema pioner ha suposat una reducció 2,5 milions d’euros mensuals en cost d’oportunitat per a les empreses i, de forma directa ha reduït en 50 minuts de mitjana el temps d’espera per als aproximadament 2.000 camions diaris que operen en el Port. A més, la eficiència del sistema contribueix a estalviar 30.000 hores mensuals per a les empreses transportistes i, acaba suposant la consegüent disminució d’emissions de CO2.

El sistema ha operat de forma eficient i robusta des del primer dia de la seva entrada en funcionament. El treball previ fet en formació i preparació a tota la cadena logística per adoptar el nou sistema van donar de seguida bons resultats.

 

Un sistema àgil i robust

Des del primer moment l’aplicació es va mostrar efectiva generant confiança per a totes les parts implicades. La transició cap a la utilització d’aquest nou sistema ha estat vista com un pas endavant per a tots els actors implicats i les dades així ho assenyalen.

Les xifres demostren que amb el pas del temps tota la cadena logística ha vist els beneficis de la seva utilització, augmentant en prop d’un 40% els lliuraments efectius entre l’octubre de 2020 a l’abril de 2021.

Els encàrrecs que s’hi ha realitzat també han gaudit d’un augment gradual, en aquest cas del 28,5% respecte el primer mes de posada en funcionament del sistema.  

 

Avantatges per a tot el sistema logístic

El SEA ha aconseguit acabar amb els principals problemes de trànsit i de congestió en el Port de Tarragona. L’anàlisi de dades, abans de la implementació del SEA, mostra que la mitjana de temps d’espera d’un conductor per fer la seva càrrega era de fins a 130 minuts. A hores d’ara, amb la implementació del SEA, s’ha aconseguit reduir en 50 minuts, de mitjana, aquesta espera.

Aquest nou sistema permet un lliurament dels agroalimentaris més ràpid, eficient i econòmic assegurant al 100% la traçabilitat de tota la mercaderia i facilitant, sobretot al transportista, la recollida de la mercaderia a la terminal portuària tarragonina. SEA facilita, enormement, el treball del transportista perquè té la mercaderia localitzada en tot moment, l’hora i el punt de recollida i, com mostren les dades anteriors això implica una reducció molt significativa en temps d’estada a les instal·lacions portuàries.

Per altra banda, amb la digitalització, la terminal  pot saber la demanda existent en un període de temps determinat i, per tant, disposar dels recursos necessaris per planificar els lliuraments de mercaderies.

Un altre punt fort és la informació que facilita SEA. Amb les dades emmagatzemades es poden detectar de forma molt més fàcil les incidències recurrents i, per tant permet establir mecanismes per solucionar-les, a la vegada que es redueix el nombre de visites a les oficines i, com a conseqüència molt positiva, el camió pot desplaçar-se directament al seu punt de càrrega o bàscula.

Des del passat 1 de març, SEA és l’única i exclusiva eina per a poder operar i fer els lliuraments d’agroalimentaris al Port de Tarragona. Un benefici per tota la cadena de subministrament i resultat d’una bona feina de gestió.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors