Atrás

Miquel Ballester, l’amic tarragoní de Cristòfor Colom

Miquel Ballester, l’amic tarragoní de Cristòfor Colom
08 Nov
2011

Emmarcat dins la Col·lecció Tarragona del Servei de Publicacions del Port de Tarragona, el passat dimecres 16 de novembre de 2011 es va presentar a la Sala d’Actes de l’Arxiu del Port de Tarragona el llibre: Miquel Ballester, l’amic tarragoní de Cristòfor Colom d’Ernest Vallhonrat i Llurba. L’objectiu d’aquesta publicació és donar a conèixer un episodi biogràfic gairebé desconegut, almenys per al públic en general, del navegant Cristòfor Colom i la relació estreta que mantingué amb el mariner, negociant i tarragoní, Miquel Ballester.


La internacionalitat d’almenys un dels seus protagonistes ha propiciat també que l’edició de l’obra s’hagi fet en tres idiomes: català, castellà i anglès. El pròleg del llibre va a càrrec del doctor i professor emèrit de la URV de Tarragona, Luis Navarro Miralles, promotor de l’Arxiu del Port de Tarragona i de molts altres projectes culturals de la nostra ciutat.
Miquel Ballester va ser el primer en extreure sucre de les canyes a l’illa caribenya de La Espanyola l’any 1505. La proesa de Ballester se li reconegué a Amèrica on encara avui en dia es conserven vestigis del seu pas i no s’estan de citar-lo com el primer productor de sucre, tot el contrari que en el lloc on va néixer Ballester: Tarragona, ciutat on fins a dia d’avui havia passat gairebé desapercebut.

colom1   colom2