L’Arxiu del Port organitza un taller per conèixer el rerefons d’una investigació en un documental

L’Arxiu del Port organitza un taller per conèixer el rerefons d’una investigació en un documental
07 Abr
2021

El taller, obert al públic i gratuït, es durà a terme en tres sessions, els dies 13, 15 i 20 d’abril mitjançant la plataforma Teams

Les persones interessades poden fer la inscripció omplint el formulari en aquest enllaç https://tuit.cat/6zTgY

Aquest mes d’abril l’Arxiu del Port de Tarragona proposa un taller virtual i gratuït sota el títol ‘Documentant un documental: El rerefons d’una investigació’. L’objectiu del taller és donar a conèixer la tasca de documentació i investigació que hi ha darrere d’un documental o programa televisiu amb contingut històric. A la vegada es mostrarà la importància de la documentació d’arxiu per a explicar històries passades i mantenir viva la memòria i el record.

El taller anirà a càrrec de tres professionals del tema. Per una banda, la historiadora i documentalista, Maribel Serra, per altra el també historiador i documentalista Josep Maria Castellví i, finalment el director, guionista i productor, Lluís Jené.

La durada del taller serà de cinc hores repartides en tres sessions. La primera sessió serà el dimarts 13 d’abril, de 17h a 18.30h, la segona trobada es durà a terme el dijous 15 d’abril de 17h a 18.30 h i, finalment la darrera sessió serà el dimarts 20 d’abril de 17h a 19h.

L’Arxiu del Port amb la ciutat

L’Arxiu del Port, sota la marca cultural de Moll de Costa del Port de Tarragona programa tot un seguit d’activitats per ajudar a conèixer els antecedents, el desenvolupament i la història del Port, de Tarragona i del territori.

En els darrers mesos, tot i la situació pandèmica, l’Arxiu ha fet un pas endavant i ha volgut fer una aposta per apropar l’espai històric a la ciutat de forma telemàtica.

Són moltes les activitats que s’han dut a terme i que es programen des de la visió d’oferir un programari de qualitat i adaptat a les circumstàncies. Des de xerrades retransmeses via streaming com la del passat 23 de març sobre la retrografia situada a la façana de l’Arxiu, ‘La pell de l’Arxiu’, o la xerrada sobre la història al voltant de la Plaça dels Carros són alguns dels exemples més recents. Cal afegir, una proposta força innovadora en el món dels arxius i amb gran acollida per part del públic, l’escape room digital ‘El misteri de l’arxivera’ al que pots accedir mitjançant aquest enllaç https://tuit.cat/ubhs1.

Per seguir totes les activitats culturals i d’oci programades pel Port Tarragona es pot accedir a la seva agenda publicada a https://tuit.cat/qk5Kw.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona