El Port Tarragona creix al febrer un 13% respecte el mateix període de l’any anterior

El Port Tarragona creix al febrer un 13% respecte el mateix període de l’any anterior
24 Mar
2021

Les dades acumulades de 2021 mostren un augment de més del 4% respecte l’any 2020

El sòlids a lloure i la càrrega general son els grups que més creixen

Per mercaderies, els productes petroliers, metal·lúrgics i siderúrgics i els químics són els que viuen un augment més destacat

 

El Port Tarragona va créixer durant el mes de febrer un 13% respecte el mateix període de l’any anterior. Les dades acumulades del dos primers mesos de 2021 també mostren un augment del 4,3% respecte les de l’any 2020. El tràfic marítim total ha estat de 2.451.119 tones, mentre que l’acumulat dels dos primers mesos és de 4.945.402 tones.

Els tràfic del mes de febrer de 2021 és un dels més destacats de la sèrie dels últims 12 mesos. La tendència a la recuperació iniciada el passat mes d’agost es mostra estable, amb xifres similars, en aquest inici d’any.

Comparant les estadístiques dels darrers anys, aquest mes de febrer es col·loca a un nivell superior al registrat el 2017, molt similar a les dades que es van obtenir en el període de 2018 i per davant de 2020.

 

Creixement en sòlids a lloure i càrrega general

Els sòlids a lloure són els tràfics que més han aportat a les dades d’aquest mes de febrer, per davant de la càrrega general i dels líquids a doll. Entre els sòlids a lloure és el carbó i el coc de petroli qui lidera seguit per agroalimentaris i resta.

La càrrega general ha millorat un 10,2%. La càrrega conteneritzada ha augmentat en un 16,9% respecte el desembre de 2020, mantenint uns volums similars a les del mes de novembre, mentre que la càrrega general no conteneritzada ha augmentat en un 8,2%.

El moviment de líquids a doll és el que més tones ha mogut durant el mes de febrer amb 1.583.319 tones, essent el cru el que més millora amb un augment del 23,9%.

 

Productes petroliers, siderometal·lúrgics i químics

Per mercaderies els productes energètics, encapçalen les xifres absolutes amb 1.676.722 tones. El petroli i els seus derivats són les mercaderies amb els augments més importants.

Els sideromatal·lúrgics lideren l'increment percentual del tràfic de mercaderies en un 75%. Els productes siderúrgics obtenen un augment del 102% i els altres productes metal·lúrgics mostren un creixement puntual del 300%.

Els productes químics són el tercer grup de mercaderies amb major augment. Es tracta d’una variació positiva del 37% respecte el mateix període de l’any anterior.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors