La draga Zheng He omple a bon ritme l’interior del Moll de Balears

La draga Zheng He omple a bon ritme l’interior del Moll de Balears
25 Gen
2021

La draga treballa omplint amb 600.000 m3 de material del fons marí de la dàrsena de Cantàbria

Les tasques van més ràpid del previst i es calcula la finalització del dragatge aquesta mateixa setmana

La draga Zheng He es troba realitzant les seves tasques per a omplir l’interior del Moll de Balears del Port de Tarragona a un ritme més alt del previst i es calcula que aquesta mateixa setmana finalitzaria la seva feina. Aquesta embarcació draga el fons marí de la dàrsena d’entre els moll de Cantàbria, Galícia i Andalusia. Està previst un moviment total de 600.000 m3 que servirà també per ampliar el calatge dels molls.

El Port de Tarragona va realitzar fa unes setmanes la instal·lació de la canonada per on passa el material dragat cap al Moll de Balears. La conducció s’ha submergit perquè els vaixells puguin seguir entrant i sortint per la bocana del Port de Tarragona sense modificar la seva operativa.

Paral·lelament, també s’han instal·lat els tubs per permetre la sortida de l’aigua i la fauna que es troba a l’interior de Moll de Balears. D’aquesta manera s’evitarà que els peixos que ara es troben dins del recinte format pels caixons, els dos dics d'escullera i el dic de Llevant quedi atrapada. Cal tenir en compte que a mesura es va omplint l’interior del moll amb els 600.000 m3 de material dragat el nivell de l’aigua puja i els tubs quedaran completament coberts convertint-se en un canal natural.

Una draga que torna als seus inicis

La draga Zheng He es va construir l’any 2010 a Croàcia i va realitzar la seva primera tasca a les obres de construcció del moll de la Química. Ara 11 anys després l’embarcació destinada al dragatge del fons marí torna un altra vegada a Tarragona per una tasca similar, la construcció del nou moll de Balears.

Jan De Nul és l’empresa propietària de la draga Zheng He. Es tracta d’una companyia de propietat familiar, amb seu a Luxemburg. Presta serveis relacionats amb la construcció i el manteniment d’infraestructures marítimes arreu del món. La seva activitat principal és el dragatge, que representa el 85% de la seva facturació.

Tècnicament la draga Zheng He disposa d'un calatge màxim de 5,5 metres, una longitud de 138,5 metres i una mànega de 26 metres. Pot dragar fins a 35 metres de profunditat amb una canonada d'aspiració de 90 centímetres i una potència en el cúter de 7.000 kw.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors