Adjudicat el projecte de museïtzació del Museu del Port de Tarragona

Adjudicat el projecte de museïtzació del Museu del Port de Tarragona
13 Gen
2021

Les obres del Museu del Port de Tarragona entren en la seva fase final amb l’adjudicació de la museïtzació per uns 900.000 euros

El Port de Tarragona ha adjudicat el projecte museïtzació del Museu per un import de 917.000 euros i entra així en la fase final de la remodelació i nous continguts del Museu del Port.

L’adjudicació de la museïtzació és l’inici de l’etapa decisiva en l’assoliment d’un museu renovat. La licitació ha comptat amb la participació de nombroses empreses de gran prestigi en el sector. D’entre les 6 empreses o unions temporals d’empreses (UTE) que es van presentar al procés, n’ha sortit guanyadora la UTE formada per Expomon Produccions juntament amb Wasabi Produccions.

Expomon Produccions ha estat l’encarregada de projectes com l’Espai Far (Vilanova), Territori Atleti Museu (Madrid), Epicentre Tremp o el Museu de Nerja (Màlaga), entre d’altres. La seva especialització rau en la producció i el muntatge de tot tipus de mobiliari i complements per a tot tipus d’esdeveniments o activitats en espais públics i privats.

Per la seva part, Wasabi Produccions és una productora dedicada a la comunicació audiovisual especialitzada en el desenvolupament, programació, disseny i realització de projectes audiovisuals i interactius per a la comunicació cultural en l’àmbit de la interpretació del patrimoni, el turisme cultural i ecològic, la museologia i l’art. Entre els seus últims projectes destaquen el “Catalunya Mar Enllà” al Museu Marítim de Barcelona, el Museu del Vidre a Vimbodí Museu d'Or, o La Fortalesa de Sant Julià de Ramis.

Aquestes dues empreses guanyadores de l’adjudicació de la nova museografia del Museu del Port tindran l’encàrrec de seguir estrictament el projecte “Nou Museu del Port de Tarragona”, de l’equip Cristià-Blasi. D’aquesta manera produiran, subministraran i adequaran l'equipament de l'espai expositiu per aconseguir una millor conservació del fons patrimonial del Museu.

Exponom Prdudccions i Wasabi Prduccions serà les encarregades de donar vida al disseny d’espais nous com el d'immersió amb continguts multimèdia en format 360 graus o, els jocs per al públic més jove perquè puguin conèixer, d’una manera amena i divertida, la història del Port.

 

Renovació del recorregut museístic

La data de finalització de les obres del Museu està fixada per la primera part de l’any 2021. Amb la renovació del relat, la direcció del Museu ha volgut preservar els objectes emblemàtics del museu i integrar les noves experiències visuals i participatives del nou projecte museístic que permetrà posar èmfasi en alguns dels 1.600 elements vinculats al port comercial, pesquer i esportiu que conformen el fons patrimonial.

La nova museografia varia el format de l’anterior distribució dins de l’espai del Refugi 2, seu del museu. Es crea un recorregut més lineal en què la persona que el visita gaudirà d’un itinerari on es trobarà amb objectes nous i aconseguirà submergir el visitant en les diferents temàtiques que l’espai exposarà. A més, el nou itinerari permetrà fer un recorregut més íntim, personal i interactiu.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors