El Port Tarragona orienta la seva RSC cap a pal·liar els efectes de la COVID19 en els sector socials més vulnerables

El Port Tarragona orienta la seva RSC cap a pal·liar els efectes de la COVID19 en els sector socials més vulnerables
11 Gen
2021

L’Autoritat portuària destina més de 44.000 euros a entitats solidàries que lluiten contra el efectes de la pandèmia

La política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) del Port de Tarragona tanca l’any 2020 amb un total de 44.500 € donats per a causes solidàries, especialment cap a entitats que lluiten contra els efectes de la pandèmia de coronavirus. Davant d’aquesta crisi sanitària, el Port ha volgut orientar les seves polítiques solidàries cap a projectes i accions per pal·liar els efectes negatius de la COVID-19 en un moment social i humanitàriament complex.

Els principals projectes en els quals s’han distribuït els recursos econòmics destinats a la RSC han estat l’atenció a persones amb discapacitat o malaltia i en aliments i atenció per a persones sense llar o amb pocs recursos.

Pel que fa a les iniciatives i associacions que han rebut finançament per part del Port de Tarragona per aliments i per l’atenció de persones sense llar o amb pocs recursos,  hi trobem el Taller Baix Camp i el seu programa d’ajuda alimentària, l’Associació Socioeducativa Joventut i Vida amb el projecte de Menjador Social a Bonavista o la Fundació Bona Nit i el seu programa d’ampliació d’habitacions per als sense sostre que ha agreujat la Covid-19.

Entre les associacions i projectes per l’atenció a persones amb discapacitat o malaltia hi ha iniciatives com la del Centre d'estimulació cognitiva per a l'Alzheimer i Unitat de Memòria de la Fundació Rosa Maria Vivar. El Port també ha col·laborat amb la iniciativa Retrobem-Nos! Connecta Amb La Vida de l’Associació Ment i Salut la Muralla. Uns projectes vitals per a moltes persones i que la pandèmia ha agreujat de forma severa.

Un Port solidari

El Port Solidari, format per un grup de treballadors i treballadores de l'Autoritat Portuària de Tarragona també realitzaran donacions per un total de 15.000 euros a diferents associacions com son Càritas, Creu Roja i el Banc dels Aliments.

És, per exemple, el cas de la Creu Roja, on els diners aportats han servit per comprar 704 kits d'higiene per la llar. Un total de 7040 kg de producte que es repartiran entre les famílies que atenen.

Aquestes entitats que han estat a primera línia en tot moment, han vist com augmentava el nombre de persones i de famílies que sol·licitaven el seu ajut a causa de la crisi de la COVID19 tant durant la primera onada com posteriorment.

Per aquesta raó, enguany Port Solidari ha orientat les seves accions a donar suport a les entitats que estan assistint les persones més vulnerables en un moment de gran complexitat econòmica, social i sanitària.

Liquiditat per a les pimes

El Port de Tarragona ha estat des del primer moment de l’esclat de la pandèmia treballant perquè els afectes d’aquesta fossin el menys greus possibles sobre les persones de l’organització, la ciutadania i les empreses.

Des de la primeres manifestacions de la crisi sanitària, el Port va posar les seves instal·lacions a disposició de les autoritats sanitària regionals per acollir un hospital  de campanya o un centre de diagnòstic avançat, en el Tinglado 1 i el Refugi 1 del Moll de Costa.

En els mesos de març i d’abril, el port va  injectar fins a 10 milions d’euros en avançament de liquiditat a les empreses i proveïdors, va ampliar el termini de pagament de taxes portuàries -que suposava 13 milions d’euros en ajornament de taxes- i va rebaixar fins a un 20% la taxa d’ocupació portuària.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors