La Torre Rellotge del Port de Tarragona, en 5,5 milions de cupons de l’ONCE

La Torre Rellotge del Port de Tarragona, en 5,5 milions de cupons de l’ONCE
28 Des
2020

El proper 7 de gener el rellotge del Port serà el protagonista de la sèrie ‘Ciutats en punt i hora’

Es tracta d’una sèrie del Cupó Diari que reunirà 50 rellotges singulars

Aquest matí, al Port de Tarragona, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, ha lliurat a Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedica, el proper dijous 7 de gener, a La Torre Rellotge del Port de Tarragona dintre de la sèrie ‘Ciutats en punt i hora’. 5,5 milions de cupons portaran el temps de Tarragona a tot l’Estat. A l’acte també han assistit Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona; i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consejo Territorial de l’ONCE a Catalunya.

Aquesta sèrie, corresponent al Cupó Diari (de dilluns a dijous), reunirà 50 rellotges singulars. Va començar l’11 de març de 2019 i s’acabarà l'any 2021. A Catalunya han format part d’aquesta col·lecció la Torre del rellotge (Barcelona); el rellotge del Campanar de La Seu Vella (Lleida) i el rellotge de la Torre de Sant Roc de Castellfollit de la Roca (Girona).

Amb aquesta col·lecció de cupons l'ONCE vol recordar la funció que realitzen els rellotges, màquines de precisió, algunes amb més d'un segle de funcionament. Al llarg dels anys han estat guia i punt d'informació per a les persones cegues que, gràcies a les seves campanades, podien i poden conèixer l'hora del dia en què es troben.

El Rellotge del Moll és una obra eclèctica de Tarragona protegida com a Bé Cultural d’Interès Local. Té forma de torre cilíndrica sobre un pòdium, amb una cornisa que sustenta un cub de pedra que presenta un rellotge a dues cares i un mapamundi a les altres dues. Al capdamunt de tot hi ha les campanes.

El ‘Cupó Diari’ de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. A més, el client té l’oportunitat, per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie i guanyar ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000 euros.

Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels 19.000 agents venedors, 2.500 d’ells a Catalunya, que integren la seva xarxa de vendes. Gràcies al Terminal Punt de Venda (TPV) el client pot escollir, a l’instant, el número que més li agradi. A més, es poden adquirir des de la pàgina web oficial de joc de l’ONCE (www.juegosonce.es) i establiments autoritzats.

Un tast històric del Rellotge del Port

El singular i peculiar rellotge del Port és un projecte de l’enginyer Francisco García de Membrillera i datat el 1922, que està protegit com a BCIL (Bé Cultural d’Interès Local). Forma part de la Ruta Patrimonial del Port, un recorregut de més de quatre quilòmetres que inclou una dotzena d’elements portuaris.

El rellotge substituïa els tocs de trompeta que un trompeter feia per indicar l’inici i el final de la jornada laboral.

El rellotge té tres esferes d’1,5m de diàmetre, que antigament tocaven les hores, les mitges hores i els quarts. Dues de les esferes són recobertes de vidre i la tercera es va recobrir d’esmalt sobre coure per no enlluernar els vaixells i perquè no el confonguessin amb el far. El lloc corresponent a la quarta esfera es va decorar amb un mapamundi. A la cabina del rellotge s’hi accedia a través d’una escala marinera de fusta situada a la columna central.

Després de diverses intervencions, l’any 2006 es va restaurar el templet i es va substituir la maquinària del rellotge per una de digital. Actualment, l’antiga maquinària restaurada està a disposició del Museu del Port.

Ara, catorze anys més tard, s’estan finalitzant les obres de restauració per conservar una de les joies, no només del patrimoni portuari, sinó de la ciutat de Tarragona.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors