Un megacamió comença a operar al Port Tarragona

Un megacamió comença a operar al Port Tarragona
22 Des
2020

Amb capacitat per 70 tones i una longitud de 32 metres és una aposta per la sostenibilitat

En les instal·lacions del Port Tarragona ha començat a operar un megacamió de l’empresa Transpais. Aquest nou vehicle de transport té una capacitat per moure 70 tones i té una longitud de 32 metres de llargada.

Aquest nou servei és una aposta per la sostenibilitat ja que es tracta d’un complement al transport ferroviari, i per descomptat és una reducció del nombre de viatges que acaba convertint-se en un menor del consum i en una font d’emissions més baixa. La concentració de la càrrega en menys vehicles suposa també una reducció del nivell d'emissions de CO₂ i gasos contaminants.

La incorporació dels megacamió també suposa un estalvi en els costos econòmics, ja que es redueix el preu de la tona transportada. S'estima que els megacamions equivalen a dos camions convencionals, i la seva longitud iguala a una piscina semi olímpica (25 m) i és superior a una pista de tennis professional.

 

Un vehicle en fase de proves

La normativa al respecte dels megacamions a nivell estatal encara no s'ha concretat. La circulació en aquests moments està subjecta a una fase de proves a falta dels acords per la legislació definitiva.

On si es poden veure des de fa temps aquests mega camions és en països del nord d'Europa com Suècia, Finlàndia, Dinamarca Països Baixos, algunes zones de Noruega i, més recentment a Portugal.

Una derivada de la introducció del megacamió és la millora de la seguretat viària. Encara que els megacamions són vehicles més llargs i més alts, això no suposa un risc més gran; al contrari, ja que suposa una reducció de vehicles per carretera, amb el resultat final de menys possibilitats d'accidents.

 

Connexió a les principals vies viaries europees

El Port de Tarragona està connectat a una potent xarxa de transport que es materialitza principalment en l’autopista AP-7 que connecta amb Europa i el Sud de la península ibrèrica. També tenen importància les autovies T-11/N420 i C-14 pel que fa a les connexions amb el territori immediat i la resta de Catalunya. En els últims anys s’està duent a terme la construcció de la nova A-27 entre Tarragona i Montblanc (27,4 quilòmetres). Aquesta nova infraestructura millorarà la connexió de l’àrea urbana de Tarragona amb Lleida i el centre de la Península Ibèrica.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors