Atrás

El Port de Tarragona crea més espai verd al Passeig Marítim del Miracle amb la plantació de nova vegetació

El Port de Tarragona crea més espai verd al Passeig Marítim del Miracle amb la plantació de nova vegetació
17 Des
2020

L’acció es durà a terme els dies 17 i 18 de desembre amb la plantació de noves jardineres de vegetació autòctona

L’organisme continua desplegant el seu Pla de Sostenibilitat Agenda 2030

Durant els dies 17 i 18 de desembre, el Port de Tarragona farà una plantació de noves jardineres al Passeig Marítim del Miracle. Les noves jardineres estan formades per agrupacions de vegetació autòctona, adaptada al clima litoral mediterrani i de baix manteniment.

Aquesta acció dóna continuïtat a les zones verdes ja existents al passeig fomentant la presència d’insectes pol·linitzadors i reforçant la creació d’espais verds urbans durant tot el recorregut pel passeig.

Aquest tipus d’iniciatives formen part del Pla de Sostenibilitat - Agenda 2030, un pla que marca els objectius per a la dècada vinent en àmbits com la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social. La plantada és una de les accions d’aquest pla i, s’emmarca dins del seu novè objectiu de l'eix de ‘Sostenibilitat ambiental’ que promou la ‘Recuperació de la biodiversitat autòctona i mitigació d’emissions’

Passeig Marítim del miracle, un passeig sostenible

El 22 de febrer de 2019, el Port de Tarragona, amb la ciutat, va inaugurar el nou disseny del passeig. El Port vol mantenir la seva aposta per una jardineria sostenible amb espècies vegetals autòctones de la regió mediterrània i espècies al•lòctones adaptades al clima, ja que suporten les sequeres prolongades, els forts vents, la salinitat i els sòls pobres en matèria orgànica. Cal afegir que afavoreixen la supervivència dels insectes pol•linitzadors, com ara les papallones i les abelles.

Les espècies arbustives i els arbres també proporcionen refugi a espècies silvestres com les aus.

Espai verd

• 3.600 metres quadrats de vorera formada per 150.000 llambordes ceràmiques de color vermell.

• 1.600 metres quadrats de zona de jardí:

   o 71 arbres nous formats per pins, oliveres i tamarius.

   o 3.150 plantes i arbustos. o 35 espècies diferents.

   o Tota la jardineria s'ha escollit per ser de baix consum hídric i adaptada al clima mediterrani i especialment per viure al costat del mar.

   o Mur vegetal per separar l'espai de les vies d'ADIF.

• 1.900 metres quadrats de carril bici, pintat de color vermell i separat de la zona de vehicles per 420 separadors de plàstic reciclat i reflectants.

 

En definitiva, un passeig per gaudir al costat del mar