‘Les Nits de la il·lusió’, la campanya de Nadal del Port de Tarragona

‘Les Nits de la il·lusió’, la campanya de Nadal del Port de Tarragona
17 Des
2020

La programació amb activitats culturals i de lleure, que es farà pública a les xarxes socials i al web de l’organisme, comença avui 17 de desembre fins al 6 de gener de 2021

Les sitges del recinte portuari “esclataran” en un castell de focs online els dies 26 de desembre i 1 i 6 de gener en un esdeveniment digital interactiu

Sota el títol “Les Nits de la Il·lusió”, el Port de Tarragona presenta una proposta variada d’activitats presencials en els espais de Moll de Costa i activitats accessibles a través d’internet, orientades a grans i petits, i compatibles amb unes festes de Nadal afectades per les mesures sanitàries derivades de la pandèmia del COVI19.

El plat fort de la programació nadalenca són els tres dies de castells de focs online destinats a “omplir de llum i de color les nits” tres nits durant aquestes festes. Una adreça web permetrà gaudir dels tres espectacles digitals interactius el 26 de desembre, l’1 i el 6 de gener a les 19 h. L’aplicació (accessible a través de l’adreça lesnitsdelaillusio.porttarragona.cat  permetrà participar a través d’internet en un espectacle de llum i color organitzat a les instal·lacions del Port de Tarragona. El públic que s’hi connecti podrà prémer un botó per enviar els seus desitjos per al 2021. Aquests desitjos i il·lusions serviran per omplir les sitges del moll d'Aragó del Port.

Un mapping projectat sobre aquestes sitges mostrarà com aquests dipòsits s’omplen amb els desitjos i les il·lusions de les persones participants. L’objectiu d’aquesta proposta participativa online és d’omplir-les a vessar de bons propòsits i esperances fins aconseguir fer-les sobreeixir, la qual cosa activarà els castells de focs que es tiraran des del dic de Llevant i que es podran veure en directe per l’aplicació digital i també des d’alguns racons de la ciutat, sense la necessitat de desplaçar-se ni de generar agrupacions de persones.

D’aquesta manera totes les persones que hi participin prement el botó a través de l’aplicació lesnitsdelaillusio.porttarragona.cat veuran veuran com els seus desitjos fan vessar les sitges d’il·lusió per al 2021 i “esclatin” en un immens castell de focs que omplirà la nit de llum i color amb la suma dels desitjos i il·lusions de tots els habitants de la ciutat i del Camp de Tarragona que s’hi connectin també.

Monges, dramaturgs, comerciants, militars, tot un seguit de personatges van apareixent al llarg del llibre, amb més o menys protagonisme, i donen una visió força àmplia de la idiosincràsia d’una família benestant tarragonina de l’època. Els seus encerts i desencerts, les seves tragèdies i les seves alegries, els matrimonis arranjats per assegurar la riquesa familiar, alguna misteriosa desaparició, la fortuna arribada d’Amèrica, herències, testaments i capítols matrimonials fins a arribar a la darrera de la saga, Montserrat Costa Vidal.

Activitats nadalenques

“Les nits de la il·lusió” es complementen amb una programació variada d’activitats nadalenques que comença avui, aquest dijous 17 de desembre i finalitzarà el 6 de gener de 2021 amb activitats presencials (exposicions i visites) i digitals (conta contes, presentació de llibres, taller de cuina, etc.). La primera activitat de la programació de Nadal del Port és la presentació del nou llibre de la col·lecció de Saturnino Bellido sobre la història i el llegat de la família Fontanals, una família molt lligada al Port i al món mariner (Més informació: https://tuit.cat/Xhv7k)

El Teatret... històries de Nadal

Aquest Nadal, el Teatret del Serrallo, el tindràs a casa teva amb diferents històries de Nadal Relats curts, per a tota mena de públic, grans i petits, que arribaran a través de les xarxes socials del Teatret.

Des del dia 22 de desembre fins al 5 de gener, sempre a la mateixa hora, a les 19.30h, podràs veure i sentir les millor històries de Nadal.. Relats màgics que no pots perdre’t: conta contes, música, pallassos i dansa!. Tot és qüestió de connectar-se i deixar-se portar.

Aquest Nadal, el Teatret del Serrallo també serà l‘escenari de la Final de PortAutors 2020. El dia 3 de gener de 2021 a les 20h per les xarxes socials de PortAutors( instagram,facebook i youtube) i del Teatret del Serrallo (instagram, facebook i youtube). Portautors és una mostra artística per oferir noves possibilitats als talents musicals del territori. Tota la informació i novetats a les xarxes socials del Teatret i del PortAutors.

Navegant pel temps amb l’Arxiu del Port

El 17 de desembre a les 19h l’Arxiu i el Servei de Publicacions ens presentaran, virtualment, el llibre de la col·lecció de Saturnino Bellido sobre la història i el llegat de la família Fontanals, una família molt lligada al Port i al món mariner.

Tot seguit podrem seguir navegant gaudint d’un audiovisual amb imatges de les col·leccions de l’Arxiu i del Museu, sota el títol ‘El Nadal al Port a través del temps’. Un recull d’imatges nadalenques, d’anys enrere on, potser de forma sobtada, podem reconèixer algun familiar.

Aquest any, cal destacar, que és un any força important per l’Arxiu del Port, és el 30è aniversari de la seva creació. Un edifici amb una valuosa càrrega històrica.

Com a acte central d’aquest aniversari, el 29 de desembre es podrà gaudir d’una instal·lació fotogràfica titulada ‘Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’. Es tracta d’una refotografia de l’edifici que serà visible a la façana de l’Arxiu i anirà acompanyada d’un plafó explicatiu on es desvetllaran moltes curiositats.

Just la tarda abans de l’arribada dels Reis d’Orient, el 4 de gener, farà la presentació, mitjançant les seves xarxes socials, de l’adaptació digital de l’Escape Room, ‘El misteri de l’arxivera’. Una activitat, que durant els mesos de gener i febrer de 2021, estarà disponible per a participar-hi.

Una altra activitat, en línia, que ens ofereix és la xerrada virtual, el 7 de gener, a càrrec de l’arquitecte Ramón Aloguín, sobre una de les places més conegudes de la ciutat; La plaça dels Carros. Quina història hi ha darrere?

I finalment, el 21 i 28 de desembre i el 8 de gener de 2021 a les xarxes socials del l’Arxiu s’activarà la secció ‘Us proposem llegir...’ un espai que ens aconsellarà algunes lectures força interessants.

Cuina, memòria i visites amb el Museu del Port

El 28 de desembre, per tal de divulgar el menjar tradicional dels pescadors del barri del Serrallo entre els usuaris del Museu, proposem l’activitat Gastro Serrallo per difondre la cuina marinera serrallenca. Us aproparem a casa vostra una recepta que compartirem amb vosaltres a través de les xarxes socials del Museu.

Per altra banda, el Museu continuarà amb les seves variades accions amb ‘Fem memòria’ que compta amb una gran participació i col·laboració de la comunitat a les xarxes socials.

Però atenció, el Museu ofereix durant les festes de Nadal visites guiades gratuïtes sota el títol ‘Redescobreix el Museu’ al Tinglado 2, seu provisional mentre finalitzen les obres el nou Museu del Port de Tarragona. Les visites estan programades els dies 27 i 30 desembre a les 12h. El diumenge, 3 de gener de 2021 a les 12 h, ens ofereix ‘Treballant al moll’ una visita teatralitzada que ens sorprendrà.

L’artista Marta Balanyà, Tinglado 1 del Moll de Costa

Aquestes festes de Nadal, el Tinglado 1 ens convida per a descobrir una exposició força interessant. L’exposició de Marta Balanyà, una catalana llicenciada en medicina que s’ha convertit en una de les artistes de referència del territori. Darrere de l’artista hi ha una gran història que es transmet en la seva pintura on l’amor al mar és el fil conductor.

El Tinglado 2 també tindrà les seves portes obertes, un espai que recull l’exposició temporal del Museu del Port, mentre durin les obres de reforma de la seva seu original.

Passejar pel Moll de Costa i el Serrallo

Si hi ha una imatge simbòlica que dóna per iniciades les festes de Nadal, és la trobada any rere any, al cor del Serrallo per a l’encesa dels llums de Nadal. Tot i que aquest any ha estat una encesa sense la litúrgia habitual, passejar sota la il·luminació de Nadal per la vila marinera i el Moll de Costa és una de les activitats nadalenques tradicionals i màgiques que ofereix la façana marítima de Tarragona.

A més a més, enguany hi ha més motius per apropar-se al Moll de Costa. Per una part, els ajudants de Ses Majestats els Reis d’Orient s’instal·laran des del dia 22 al dia 28 de desembre al Refugi 1. I per una altra, del 2 al 5 de gener, la canalla podrà apropar-se i deixar sigil·losament les seves cartes i desitjos als Reis Mags d’Orient que molt aviat arribaran a Tarragona. Es tracta de dues activitats, organitzades per l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració del Port de Tarragona, per a les quals és aconsellable informar-se prèviament a través del següent enllaç: ow.ly/qplz50CKEAg.

Informació a les xarxes socials

Les xarxes socials del Port (@PortTarragona i @MolldeCosta) amb l’agenda cultural de la web (https://tuit.cat/qk5Kw) aniran informant de les novetats i de tots els esdeveniments per gaudir de la campanya de Nadal.

Descobreix el Port per Nadal

La reobertura de la campanya ‘Descobreix el Port’ amb la Golondrina va tornar a salpar per aquestes festes de Nadal i va exhaurir les més de 900 places ofertades en menys de 36 hores. Per aquest motiu, s’ha decidit ampliar les visites incorporant una passejada a les 16 hores. Podeu consultar els nous horaris al web del Port. https://tuit.cat/bisWh

Missatge 1 del President Josep Maria Cruset. Campanya Nadal 2020

Escolta

Missatge 2 del President Josep Maria Cruset. Nits de la il·lusió

Escolta

Missatge 3 del President Josep Maria Cruset. Espectacle digital o presencial

Escolta

Programa Nits d'il·lusió

Descarrega

Agenda deetallada

Descarrega

 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors