La consellera Ponsa visita el Port Tarragona per conèixer els equipaments culturals del Moll de Costa

La consellera Ponsa visita el Port Tarragona per conèixer els equipaments culturals del Moll de Costa
20 Nov
2020

Ponsa signa en el llibre d'honor de l'APT i visita els museus de la façana marítima de Tarragona

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa i Roca, ha visitat avui el Port de Tarragona per conèixer de primera mà l’oferta cultural i els equipaments del Moll de Costa. La consellera ha visitat les obres de remodelació del Museu del Port, el Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona (MNAT) situat al Tinglado 4 els Tinglados 1 i 2. Durant la visita Ponsa també ha signat en el llibre d'honor de l'APT i ha visitat les instal·lacions portuàries a bord del vaixell “Tarragona Blau”.

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep M Cruset, ha agraït la visita de la consellera i l’interès mostrat “potencial de l’oferta cultural del Moll de Costa i del Serrallo”. Un espai cultural que Cruset senyala com a “un espai de trobada del Port amb la ciutat de Tarragona i amb el conjunt del territori on la cultura, el lleure i l’esport són els protagonistes”.

La consellera Ponsa ha aprofitat la seva visita per conèixer les obres del Museu del Port de Tarragona, que s’inaugurarà a principis de l’any vinent, així com els altres espais dedicats a la cultura que compta Moll de Costa, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) instal·lat provisionalment en el Tingaldo 4, així com els Tinglados 1 i 2, dedicats a exposicions.

Ponsa ha declarat que “el suport del Port a la cultura és un referent per a la ciutat de Tarragona i per al país, un complement de l’oferta pròpia de la ciutat i un espai d’oportunitats per als artistes locals i de la resta del país”.

Després del recorregut pel Mollde Costa, la consellera, acompanyada de Manuel Rueda, director de l'Agència Catalana de Patrimoni i Jordi Agràs, director dels SSTT de Cultura a Tarragona, ha pogut conèixer de la mà del president del Port, la vessant logística del Port de Tarragona amb una visita per mar de les instal·lacions portuàries tarragonines a bord de la golondrina “Tarragona Blau”.

Un nou relat museístic

El Museu del Port és un important espai cultural tarragoní que l’any passat va batre el rècord de visitants arribant als 30.100 usuaris. Després de 20 anys en funcionament, aquest equipament s’enfronta a un canvi revolucionari per poder mantenir tot el seu atractiu. El museu renovarà el seu edifici i al mateix temps reorientarà completament el relat expositiu de la mà de l’equip d’Ignasi Cristià i Iago Blasi, encarregats de dissenyar la nova proposta.

L’edifici d’aquest equipament cultural està essent rehabilitat totalment per adaptar-lo a les necessitats actuals amb -entre d’altres actuacions- una nova coberta, climatització i un redisseny del seu interior. El Port de Tarragona invertirà 1,75 milions d’euros en la rehabilitació de l’edifici i 1 milió en una nova museografia.

El nou relat museogràfic crearà un recorregut més lineal en què la persona que el visita gaudirà d’un itinerari on es trobarà amb objectes nous. La nova exposició permanent aconseguirà submergir el visitant en les diferents temàtiques que l’espai exposarà de manera més emotiva, sensorial i interactiva.

Es preveu que les obres del museu acabin al febrer de 2021 i la nova museografia estigui enllestida a l’abril.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona