El Port Tarragona prova un innovador sistema de connexió elèctrica a vaixell

El Port Tarragona prova un innovador sistema de connexió elèctrica a vaixell
11 Nov
2020

La prova pilot s’ha realitzat al vaixell de Salvament Marítim ”Punta Mayor”

L’experiència obre la porta a la futura electrificació dels molls

El Port Tarragona ha provat un innovador sistema de connexió elèctrica al vaixell de Salvament Marítim Punta Mayor. Aquesta innovació permet la connexió de diferents sistemes elèctrics dels vaixells al moll i d’aquesta manera desconnectar els seus motors de combustió interna, reduint la contaminació i estalviant combustible mentre es troben atracats a les instal·lacions portuàries tarragonines.

La potència total que pot subministrar aquesta connexió elèctrica son 86 kW. S’ha previst una nova arqueta amb preses de corrent i l’estesa de nou cablejat, aprofitant en part la canalització existent. Una vegada connectada queda totalment tancada i hi poden circular per sobre fins i tot grues mòbils de gran tonatge.

La prova s’ha realitzat al moll de Lleida, on el remolcador de Salvament Marítim té la base a Tarragona. En aquesta mateixa zona també es realitzen operatives relacionades amb “Project Cargo”.

Antigament aquest moll disposava de preses elèctriques que alimentaven les grues pòrtic electrificades i que un cop van caure desús en canviar la tipologia de les grues es va aprofitar per alimentar d’energia algunes embarcacions, com les de Salvament Marítim. Ara amb aquest nou projecte es millora aquesta connexió  utilitzant la infraestructura existent, principalment les canalitzacions, i s’estudia per futurs projectes d’electrificació.

Un pas més cap a un Port Sostenible

L’experiència obre la porta a la futura electrificació dels molls. Aquesta innovació que acaba de provar el Port de Tarragona és un pas més en la implementació del nou Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 per reduir el seu impacte ambiental en el territori en la dècada 2020-2030.

L’objectiu del Pla de Sostenibilitat és assolir la reducció en un 99% de la petjada de C02 de l’Autoritat Portuària de Tarragona. El Port aposta per un creixement econòmic sostenible i és conscient dels reptes i desafiaments que haurà d’afrontar per mantenir la competitivitat en una economia global, així com per atendre la demanda social de protegir el medi ambient i fer un ús responsable dels recursos energètics.

El Pla de Sostenibilitat respon a l’objectiu d’assolir l’excel·lència en la gestió ambiental i energètica dins l’àmbit del Port de Tarragona i amb aquesta innovació es treballa en una línia d’actuació prioritària, la recerca del control d’emissions a l’atmosfera.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors