La mostra gràfica del confinament a Tarragona rep al Tinglado 1  prop de 3.000 visitants 

La mostra gràfica del confinament a Tarragona rep al Tinglado 1  prop de 3.000 visitants 
09 Nov
2020

La Creu Roja de Tarragona rep 465 euros de la venda dels catàlegs de l’exposició 

‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’, l'exposició sobre el confinament a la primavera va restar oberta dos mesos al Moll de Costa 

 

Ahir va cloure l’exposició col·lectiva ‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’, dos mesos després de la inauguració el 13 de setembre, dia que va coincidir amb els sis mesos de la data del decret de confinament de Catalunya.  

En aquests dos mesos, l’exposició del Tinglado 1 del Moll de Costa ha tingut una gran afluència de visitants, amb 2.912 persones. 

La mostra se centrava en la mirada d’onze professionals de la fotografia que van captar les imatges de Tarragona en els passats mesos de març a juny, en la primera onada de la pandèmia. És el primer testimoni gràfic dels efectes de la covid-19 a la ciutat. I un homenatge a les persones, les famílies, els professionals i les empreses que van ser i són a primera línia prestant serveis essencials. Va fixar el record, documentar aquest període de les nostres vides per crear memòria històrica sobre el que ha significat el confinament de tota una ciutat en més d’un centenar d’imatges. 

“Tarragona Confinada. La ciutat amagada” va ser també un reconeixement a les entitats que van treballar amb implicació i dedicació per fer front a una amenaça desconeguda, i el record immortalitzat de què va ser Tarragona durant els mesos de confinament. 

L’itinerari fotogràfic, sota l’epígraf Homenatge, memòria i descobriment, tenia la intenció de crear la memòria gràfica durant la pandèmia amb les imatges d’Alba Rodríguez, Cristina Serra, Montse Riera, David Oliete, Fabián Acidres, Laia Solanellas, Adrià Borràs, Àngel Ullate, Rubén Perdomo i Gerard Boyer, i l’assessorament i coordinació de Pep Escoda qui, a més, hi va participar..  

Amb l’objectiu de fixar en el record aquesta memòria gràfica, el Port de Tarragona  va posar a la venda el catàleg de l’exposició i ha recaptat 465 euros, que s’han lliurat íntegrament a la Creu Roja de Tarragona per combatre els efectes de la covid-19. 

I també des del Port de Tarragona s’ha volgut retre homenatge a les persones que han prestat serveis essencials a la ciutadania i va plantat un xiprer, el dia de la inauguració, davant del Tinglado 1,  en record d’aquest període. La placa que acompanya l’arbre diu “Per grans que siguin les inclemències, les arrels ben clavades en la nostra terra sempre troben la força per superar-les i enlairar-se amb fermesa”. 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors