El Port de Tarragona i Vopak Terquimsa participen conjuntament en la conferència virtual europea de petroquímics S&P Global Platts 2020

El Port de Tarragona i Vopak Terquimsa participen conjuntament en la conferència virtual europea de petroquímics S&P Global Platts 2020
03 Nov
2020

Es tracta de la conferència sobre petroquímica més important en l'àmbit europeu

La trobada es celebrarà el pròxim 5 de novembre i s’ha reconvertit a un format virtual però mantenint la seva rellevància per al sector

El Port de Tarragona i Vopak Terquimsa participen conjuntament en la conferència virtual europea de petroquímics S&P Global Platts 2020. El que abans era una trobada en capitals europees amb conferències de dos dies de duració, ara, a causa de la situació sanitària, s'ha convertit en una trobada virtual d'experts en la matèria d’una jornada.

L’objectiu d’aquesta conferència és conèixer i compartir les idees dels actors clau de la indústria i com el sector s'està adaptant a aquests nous temps: volatilitat en els mercats ascendents i bloquejos per a controlar la pandèmia de coronavirus que han provocat interrupció de la demanda. Moltes indústries petroquímiques s'han vist afectades però, al mateix temps, la necessitat d'equips mèdics ha obert la porta a noves oportunitats per a alguns.

La presència del Port de Tarragona conjuntament amb Vopak Terquimsa tindrà lloc en una conferència titulada Risk mitigation and security of supply chain in an uncertain year. En ella hi participaran el coordinador comercial del Port de Tarragona per aquest tipus de tràfics, Jordi Anglès i Josep Forcadell, director comercial de Vopak Terquimsa.

El Port de Tarragona i Vopak Terquimsa hi son present per promocionar les seves instal·lacions i l’interès d'esdevenir hub regional per a líquids en un dels esdeveniments més importants en l'àmbit europeu del sector dels productes petroquímics, com és la Platts EU Virtual Petrochemical Conference.

Hub logístic del sud d’Europa

Catalunya, i en especial l’àrea del Camp de Tarragona, són un dels principals hub logístics de producció, emmagatzematge i distribució de productes petroquímics del sud d’Europa. La situació estratègica i les infraestructures avançades permeten respondre a qualsevol necessitat logística amb una distribució eficient de tota mena de productes petroquímics per vaixells, tren, camió o canonades.

El conjunt d'empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, generen una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de tot l’Estat.  

El Port de Tarragona ofereix un servei d'emmagatzematge diversificat. La inversió desenvolupada en el moll de la Química, ha permès doblar la superfície del Port dedicada a l'emmagatzematge de líquids a granel en els últims anys.

ChemMed un clúster vertebrador de la indústria petroquímica

Un dels actors principals vertebradors del sector petroquímic a Tarragona és ChemMed, un clúster industrial, logístic, acadèmic i científic. ChemMed Tarragona integra més d’un centenar d’empreses productores i de serveis de productes petroquímics, químics, orgànics i productes Industrials, un port industrial de primer ordre com és el Port de Tarragona, infraestructures i serveis mancomunats, centres d’investigació i tecnologia així com centres acadèmics.

ChemMed  Tarragona té l’objectiu de desenvolupar l’atractiu i la competitivitat de la zona per a la indústria, la investigació i la logística de la química: Consolidar el teixit de les infraestructures, instal·lacions productives i portuàries, indústries auxiliars, centres de recerca i nivell de formació. Atraure i generar noves inversions  i activitats al voltant del clúster.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors