El Port de Tarragona comença a dissenyar l’interior del nou Museu reubicant el motor dièsel de l’any 1960, una peça de gran valor històric

El Port de Tarragona comença a dissenyar l’interior del nou Museu reubicant el motor dièsel de l’any 1960, una peça de gran valor històric
03 Nov
2020

El motor ha romàs protegit a l’interior del Museu durant aquests mesos de rehabilitació

Els treballs de trasllat han durat gairebé cinc hores utilitzant maquinària especial per moure peces de gran grandària

Aquest dilluns 2 de novembre, el Museu del Port de Tarragona ha començat a dissenyar el seu nou relat museogràfic amb el moviment del motor dièsel construït l’any 1960. El motor, de grans dimensions i amb un pes de gairebé trenta tones, ha romàs protegit durant aquests mesos dins de l’interior de l’edifici mentre es realitzen les obres de rehabilitació interior, ja que per la seva grandària l’equip responsable va decidir moure’l només una vegada i directament a l’emplaçament definitiu que té assignat dins del nou disseny museogràfic.

Les tasques han consistit a desplaçar el motor uns quinze metres i fer-li un gir de noranta graus per tal d’ubicar-lo just enfront del què serà una de les portes de vidre del Museu. Aquest nou emplaçament permetrà que tothom que passegi pel Moll de Costa, pugui entreveure’l a l’interior del museu des del carrer estant.

Els treballs de trasllat liderats per un equip de professionals i sota l’atenta mirada de la directora del Museu, Mercè Toldrà, han durat gairebé cinc hores. Les tasques han estat força acurades amb maniobres minucioses per no fer malmetre aquesta màquina de gran valor. Toldrà ha comentat que “han hagut d’utilitzar maquinària especial per moure una peça amb unes dimensions de 3,35 x 5,25 x 1,8 m de grandària i un pes d’unes 30 tones”.

El motor és una de les peces amb més valor històric i simbòlic del Museu i en forma part de l’exposició permanent des de l’any 2000. Aquest giny va ser extret del vaixell mercant anomenat ‘Dragonera’ que va ser construït per les drassanes “Juliana Constructora Gijonensa” a la dècada dels seixanta. El casc del vaixell descansa sota el mar al Parc Subaquàtic gestionat pel SES davant del dic de Llevant.

El motor, marca Smith Bolnes i fabricat a València, es caracteritza per ser de velocitat a dos temps amb 1120 cavalls de potència i 7 pistons en línia. Als anys noranta es va acordar cedir la Dragonera a la Societat d’Exploracions Submarines per enfonsar-la a prop de l’escullera del dic i integrar-lo al Parc Subaquàtic. Des de llavors, serveix com a biòtop per la fauna i flora marina del nostre territori.

Per la seva part, el motor va ser cedit a l’Escola Taller de Tarragona per tal de ser utilitzat educativament en el mòdul de mecànica de motors i finalment, l’any 2000, va passar a formar part de l’exposició del Museu del Port de Tarragona.

Un nou relat museístic

El desplaçament d’aquesta gran peça museística és un nou pas endavant en la remodelació completa del Museu del Port. La directora de l’obra i responsable del departament d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, Teresa Jacas, ha volgut destacar que “les obres s’estan duent a terme sota el calendari previst inicialment, tot i la situació anòmala que s’està vivint a causa de la COVID-19".

Per tant, la data de finalització de les obres del Museu està fixada per a finals d’any 2020 inicis del 2021 . Un cop assolida aquesta etapa, Jacas ha comentat que “es podrà començar amb la producció de la nova exposició museística del museu i amb l’execució de totes les instal·lacions com climatització i ventilació, electricitat, telecomunicacions i il·luminació de l’espai”.

El Museu del Port és un important espai cultural tarragoní que l’any passat va batre el rècord de visitants arribant a les 30.100 persones. Per poder mantenir tot el seu atractiu, el museu renovarà completament el relat expositiu de la mà de l’equip d’Ignasi Cristià i Iago Blasi, encarregat de dissenyar la nova proposta.

Amb la renovació del relat, la direcció del Museu ha volgut preservar molts dels objectes emblemàtics del museu i integrar les noves experiències visuals i participatives del nou projecte museístic, com és el cas del motor dièsel del vaixell ‘Dragonera’.

La nova museografia varia el format de l’anterior distribució dins de l’espai del Refugi 2, seu del museu. Es crea un recorregut més lineal en què la persona que el visita gaudirà d’un itinerari on es trobarà amb objectes nous i aconseguirà submergir el visitant en les diferents temàtiques que l’espai exposarà. A més, el nou itinerari interior permetrà fer un recorregut més íntim, personal i interactiu sense haver de creuar-se amb altres visitants.

Visites virtuals al Museu

Actualment i per tal d’adaptar-se a l’escenari actual, el Museu va estrenar durant el mes d’octubre una nova oferta educativa adreçada a escoles i esplais sota el nom ‘Educa Digital’. Es tracta d’activitats en línia força engrescadores pensades perquè la canalla accedeixi a uns continguts atractius i puguin gaudir de la nova experiència educativa al voltant del Port.

Segons declaracions de la responsable del Museu del Port, Mercè Toldrà, “aquesta nova oferta ha estat molt ben re buda i, a hores d’ara, ja tenim al voltant de 600 alumnes apuntats fins a finals d’any”.

La nova oferta educativa del Museu del Port es pot consultar a https://tuit.cat/4YKu1

Teresa Jacas, Directora de les obres del Museu del Port

Moviment del motor dièsel al Museu del Port

 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors