El Port de Tarragona licita els primers moviments de terres per a la connexió ferroviària de la Terminal Intermodal de Guadalajara

El Port de Tarragona licita els primers moviments de terres per a la connexió ferroviària de la Terminal Intermodal de Guadalajara
28 Oct
2020

El projecte compta amb un pressupost base de 4.722.781 € sense impostos

El Port de Tarragona licita els primers moviments de terres per la connexió ferroviària de la Terminal Intermodal de Guadalajara amb un pressupost base de 4.722.781 € sense impostos, i que tindran una durada de set mesos. El projecte té com a objectiu definir, regular, programar i valorar les obres necessàries per dotar Puerta Centro de la plataforma necessària, en termes de moviments de terra, per a futurs accessos i serveis ferroviaris.

L'execució del projecte de la nova terminal Intermodal de Guadalajara comptarà amb 178.000m2 i es realitzarà en dues fases. La primera fase correspon al moviment de terres per dotar a la Terminal Intermodal d'una plataforma per a futurs serveis d'accés i ferrocarril, aquesta primera fase té un termini estimat d'execució de set mesos.

En la segona fase es realitzarà l’execució de vies, paviments, instal·lacions, carreteres, urbanització, en definitiva, la implantació de la nova terminal ferroviària que permetrà carregar i descarregar mercaderies intermodals, des d'un mode de transport a un altre, és a dir, des del mode ferroviari fins al mode més comú, el transport de camions o altres variants. Té un termini estimat d'execució de quinze mesos.

Enclavament estratègic al centre de la península

El projecte de la Terminal Intermodal de Guadalajara proposa un nou espai de 2,2 milions de metres quadrats amb totes les infraestructures i serveis necessaris per convertir-se en una de les principals plataformes logístiques intermodals de la península Ibèrica. Una gran oportunitat de creixement per al Port Tarragona.

La terminal Intermodal promoguda pel Port de Tarragona s’incardina en el projecte Puerta Centro – Ciudad del Transporte, que està cridat a convertir-se en el principal "port sec" amb caràcter HUB del centre peninsular. Tindrà la capacitat de canalitzar els principals fluxos nacionals i internacionals de mercaderies al centre de a península i formarà un dels principals centres de distribució d’un dels corredors de mercaderies més importants de l’Estat com és el Corredor de Henares.

Aquest projecte és un vincle robust de diferents cadenes logístiques entre el centre i el Corredor de Henares, els principals ports, connexions amb França, Marroc i Portugal i connexions amb altres grans empreses  logístiques d’Espanya.

La Terminal Intermodal de Guadalajara promoguda pel Port aposta per la sostenibilitat, el respecte pel medi natural i la integració paisatgística adequada, respectant els corrents existents i integrant-los en la gestió. A més, farà un ús energètic eficient mitjançant l'ús de l'energia solar, per la qual cosa aprofitarà el gran potencial de les grans i planes cobertes d'instal·lacions logístiques i aparcaments de vehicles pesants.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors