El moll de Balears del Port de Tarragona pren forma amb la col·locació de tots els caixons

El moll de Balears del Port de Tarragona pren forma amb la col·locació de tots els caixons
19 Oct
2020

L’emplaçament del darrer dels 11 caixons dibuixa la línia d’atracada del moll

La construcció es troba en un 40% d’execució, complint amb els terminis establerts

El moll de Balears pren forma amb la col·locació de tots els caixons. El dic flotant “Mar del Aneto” ha finalitzat la seva tasca per al Port de Tarragona. Els tècnics també han acabat la col·locació de l’últim caixó. En aquests moments la construcció del nou moll es troba al 40% del total seguint els terminis marcats.

La part més complexa de l’obra de construcció del moll de Balears arriba al seu final. La construcció i la col·locació dels 11 caixons ha durat aproximadament tres mesos des del seu inici a finals de juliol. “Tot ha funcionat sense cap entrebanc”, explica Carles Segura, director d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona.

La última operativa de col·locació dels fonaments de formigó es va realitzar ahir per la tarda, després de que el caixó hagués estat botat el passat dimecres en les immediacions del moll de Catalunya.

Tant el procés de fabricació com el del col·locació eren de gran complexitat i han necessitat de la col·laboració de diferents serveis portuaris. En la fabricació dels caixons hi ha treballat de forma simultània entre 50 i 60 persones a torns les vint-i-quatre hores al dia els set dies de la setmana. La cadència de construcció ha estat un caixó per setmana, la mateixa que per la seva col·locació.

Els caixons, la base del moll de Balears

Cada un dels 11 dels caixons fabricats tenen 41,05 m d’eslora, 16,75 m de mànega i 21,30 m d’alt. El pes d'un caixó buit és de 7.288,80 tones, mentre que ple es calcula que serà de 33.440,65 tones. Per al forjat d’aquests 11 caixons s’han destinat més de 3 milions de kg d’acer

Dins del dic flotant que ha construït cada un dels onze caixons cada operari i grup de treballadors han tingut el seu espai i les tasques molt ben definides, aquesta coordinació ha permès acabar de forma exitosa amb els terminis establerts en el calendari.

Diferents serveis portuaris també han treballat en l’avarament i col·locació dels caixons, han estat principalment els remolcadors i el servei de barquers i amarratge. Ambdós serveis han realitzat importants tasques en l’extracció i l’avarament dels caixons del dic flotant “Mar del Aneto” i en el posterior moviment i col·locació dels caixons en la seva posició definitiva. Tasques de molt alta precisió.

El nou Moll de Balears

El nou moll de Balears comptarà amb una superfície de 4 hectàrees i una línia d’atracada d’uns 700 metres. Aquest moll es destinarà a l’activitat creuerística i s’espera que entri en funcionament a mitjans de l’any vinent. El moll permetrà l’arribada de diversos creuers de manera simultània i podrà rebre els creuers més grans.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors