El Port de Tarragona organitza una plantada d’arbres per fomentar la biodiversitat amb motiu de la Setmana de la Natura

El Port de Tarragona organitza una plantada d’arbres per fomentar la biodiversitat amb motiu de la Setmana de la Natura
09 Oct
2020

S’han plantat, a l’accés del Moll de Reus, 150 arbustos de 15 espècies de plantes mediterrànies per potenciar l’ecosistema

L’acció forma part de la recuperació de la biodiversitat autòctona i mitigació d’emissions dins de l’eix ‘Sostenibilitat ambiental’ del Pla de Sostenibilitat – Agenda 2030

La Setmana de la Natura té lloc del 3 a l’11 d’octubre i es despleguen més de 400 activitats per a la conservació de la natura arreu de Catalunya

Aquest divendres 9 d’octubre el Port de Tarragona ha organitzat una plantada d’arbres col·lectiva amb motiu de la Setmana de la Natura, aquest any sota el lema ‘Passa a l’acció per la biodiversitat’. L’acció, orientada a augmentar la biodiversitat dins de la zona portuària, en aquest cas a l’accés del Moll de Reus, ha servit per plantar més de 150 arbustos i plantes de 15 espècies diferents, totes elles mediterrànies i adaptades al clima litoral.

Cal remarcar, que també s’han afegit plantes mel·líferes, que són plantes que atrauen les abelles, ja que actualment estan amenaçades per la pèrdua d’habitats, el canvi climàtic, l’aparició d’altres espècies invasores i l’ús de plaguicides en l’agricultura.

Els i les professionals del Port que lideren aquesta acció sostenible, també han instal·lat ‘hotels’ per insectes destinats a oferir refugi a diverses espècies pol·linitzadores com ara les papallones o les abelles, i a la fauna auxiliar.

L’acció, protagonitzada per treballadors de l’APT -entre ells els professionals del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Port de Tarragona- i els jardiners voluntaris de la Fundació Grup Sifu, centre especial d’ocupació que promou la plena integració de les persones amb diversitat funcional amb necessitats especials, ha comptat també amb la participació del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

El president del Port ha comentat que “aquest tipus d’iniciativa forma part del Pla de Sostenibilitat - Agenda 2030, un pla que marca els objectius per a la propera dècada en àmbits com la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social”. La plantada és una de les accions d’aquest pla i, s’emmarca dins del seu novè objectiu de l'eix de ‘Sostenibilitat ambiental’ que promou la ‘Recuperació de la biodiversitat autòctona i mitigació d’emissions’.

La jornada reivindicativa vol conscienciar tothom de la importància de protegir i reactivar el nostre entorn natural, així com potenciar l’ecosistema mediterrani dins del recinte portuari tarragoní. L’activitat s’ha desenvolupat amb totes les mesures higièniques i de seguretat adients a la situació actual a causa de la COVID-19.

La creació de noves zones verdes compensen més de 1.500 tones de CO2

Els objectius de la gestió de zones verdes del Port de Tarragona poden resumir-se en tres eixos: la reducció de la petjada hídrica, el foment de la biodiversitat i la mitigació de les emissions de CO2.

Actualment, les zones verdes, els jardins i la plantació de noves plantes, arbres i arbusts dins de l’espai portuari tarragoní contribueixen a compensar anualment més de 1.500 tones de CO2 equivalent.

Aquesta és una línia de treball iniciada fa un temps per part del Port de Tarragona, i que també recull el Pla de Sostenibilitat 2030 del Port. Es tracta d’una de les accions més importants en què es tradueix el compromís de l’APT amb el creixement sostenible i la protecció de l’entorn on, a més de compensar la seva petjada a l’atmosfera, contribueix a la creació d’un entorn urbà i industrial més agradable i sostenible.

Accions amb trajectòria

No és la primera vegada que el Port organitza aquest tipus d’activitat. Als darrers anys l’organisme va promoure plantades solidàries, organitzades per la comissió solidària PortSolidari, baluard de responsabilitat social corporativa del Port de Tarragona. Aquesta comissió, nascuda durant l’any 2015 promou l’establiment de relacions amb les principals institucions d’àmbit social, cultural o comercial per canalitzar iniciatives solidàries.

Aquest tipus d’accions potencien la confluència de fer partícips als treballadors i treballadores del Port de la responsabilitat social i de cura amb l’entorn natural i de donar visibilitat a les activitats socials que es duen a terme.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors