El president del Port de Tarragona participa en la BNew Week de Barcelona

El president del Port de Tarragona participa en la BNew Week de Barcelona
08 Oct
2020

“El Port té oberta una finestra d’oportunitat per créixer malgrat els efectes de la pandèmia de COVID19”

“El Port de Tarragona està cridat a ser un dels principals ports del sud d’Europa i un node logístic de primer ordre a la Mediterrània”

El president del Port de Tarragona, Josep M Cruset ha participat avui en un panell d’experts a la BNew Week de Barcelona, un esdeveniment sobre economia, logística, sostenibilitat, industria digital i comerç electrònic, i que alhora és híbrid, físic i digital, ja que també compta amb el suport d'una plataforma digital d'última generació perquè tothom hi pugui ser present.

El president del Port ha compartit cartell amb tres experts més: el Dr. Ahmed Darwish, exPresident del l’Autoritat del Canal de Suez; el Sr. Rachid Houari, Director of Tanger Med Port i MD of the Logistical Free Zone MedHub; i el Sr. Karim Palmieri, representant de l’empresa Capital Market Initiative, Fieldstone Private Capital Group.

El panell que portava el títol “The Outlook for the Mediterranean and Europe Transport and Logistic Market amid the COVID-19 Crisis" ha servit per conèixer l’estat actual de la logística en el Mediterrani sota l’efecte de la pandèmia de coronavirus. Josep M. Cruset ha estat l’encarregat d’obrir el torn de paraula i ha destacat la finestra d’oportunitat per créixer que es presenta davant del Port de Tarragona, malgrat els efectes de la pandèmia.

El president del Port ha explicat que “davant d'aquesta crisi, les organitzacions tenen dues alternatives; intentar fer com si no passés res, esperant que amaini el temporal i veure què passa i actuar un cop hagi passat tot; o bé, anticipar, transformar-se i adaptar-se a la nova realitat per aprofitar les circumstàncies actuals".

En aquest sentit, Cruset ha afirmat que el Port de Tarragona “es posiciona en aquest segon escenari d'anticipació i transformació per aprofitar la crisi de la #covid19, per sortir de la seva zona de confort i posicionar-se en la finestra d'oportunitats que totes les crisis fan aflorar". Una finestra d'oportunitat que ve donada per la falta de sòl logístic en les grans àrees metropolitanes del sud d’Europa i la mediterrània que s’enfronten a una demanda que l'oferta existent no pot satisfer".

Aposta de futur del Port de Tarragona

En el panell, Cruset ha explicat que per ser un node logístic de primer ordre cal complir uns requeriments (disponibilitat de grans superfícies, preu adequat, bones comunicacions, baixa conflictivitat social i compromís amb la sostenibilitat) que el Port de Tarragona assoleix i encara millorarà més en el futur. El president ha exposat que “el Port està desenvolupant una Zona de Activitats Logístiques (ZAL) d'un milió de metres quadrats i amb possibilitat de construir naus de fins a 170.000 m2 cadascuna". I n’ha desglossat els avantatges competitius. La ZAL, situada al centre de port, es troba a escassos metres de les diferents terminals marítimes, està connectada a les vies terrestres d'alta velocitat, i amb enllaç ferroviari construït i operatiu amb el centre de la península i amb Europa.

En el torn de preguntes Cruset ha confirmat que es manté l'interès de les empreses immologístiques, finalistes, etc. per implantar-se territorialment a la Zona d'Activitats Logístiques del Port de Tarragona.

Tarragona, port del sud d'Europa

Segons Cruset, “el Port de Tarragona està cridat a ser un dels principals ports del sud d’Europa i un node logístic de primer ordre a la Mediterrània”. El president ha detallat l’alta connectivitat del Port, un dels requeriments abans esmentats.

Per la part marítima, el Port compta amb molls de fins a 20 metres de calat, que permeten la recepció i expedició de vaixells de grans dimensions. Per la part terrestre, el Port de Tarragona compta amb connexions que en menys de 5 minuts i mitjançant connexió directa, el transport es pot incorporar a les vies d'alta velocitat, en totes direccions sense creuar les zona urbanes.

Per la part ferroviària, el Port de Tarragona ja té executades totes les infraestructures per poder operar a través del Corredor de la Mediterrània des del primer moment de la seva posada en servei i connexió amb Europa.

A més, Josep M Cruset, ha remarcat la construcció d’una terminal intermodal a Guadalajara, amb connexió directa amb la intermodal de l'interior del Port que actuaran com a porta d'entrada i sortida des del centre de la península fins al mediterrani.

Un Port sostenible

El creixement del Port ha d’anar unit a un creixement sostenible, ha afirmat categòricament Cruset. I n’ha destacat el compromís existent, ja que el desenvolupament del port està lligat a la sostenibilitat i a la preservació de l’entorn natural.

En aquest sentit, el responsable del Port, ha destacat la consecució dels objectius marcats pel Pla de Sostenibilitat – Agenda 2030, com per exemple la reducció de més del 90% de la petjada de carboni de l'Autoritat Portuària de Tarragona, o bé la restauració de més de 350.000 m2 d'espai natural protegit situat a tocar de la Platja de la Pineda i de la futura ZAL.

Aquest panell de la BNew Week  sobre la situació de la logística a la Mediterrània ha finalitzat amb la constatació que els efectes del COVID19 han canviat encara més un món que ja era molt canviant abans de la pandèmia.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors