El primer dia del SEA al Port de Tarragona registra 130 sol·licituds de càrrega per un volum de més de 7.140 tones

El primer dia del SEA al Port de Tarragona registra 130 sol·licituds de càrrega per un volum de més de 7.140 tones
07 Oct
2020

Aquests 130 encàrrecs es van traduir en 255 lliuraments (camions) en un sol dia

Avui, segon dia de funcionament del sistema, gairebé es doblarà el nombre d’encàrrecs passant de 130 a 234 sol·licituds de càrrega

Ahir dimarts 6 d’octubre va ser el primer dia del sistema d’entregues d’agroalimentaris al Port de Tarragona, on es van registrar 130 sol·licituds de càrrega amb més de 7.140 tones mogudes. El sistema va funcionar amb total normalitat i un total 255 camions van operar amb la nova aplicació del Port. Es tracta d’un pas endavant en les millores en la logística i el funcionament de les instal·lacions portuàries tarragonines.

Durant la primera jornada de posada en funcionament del nou sistema totes les sol·licituds registrades van poder fer-ne ús sense incidències destacables. Els avantatges van quedar palesos ja en el primer dia, reduint-se les cues i agilitzant els tràmits per recollir la mercaderia.

Per als pròxims dies hi ha previst un increment de sol·licituds. Avui, segon dia de funcionament del nou sistema d’entregues d’agroalimentaris, ja s’ha registrat un augment del 80% de sol·licituds, de 130 encàrrecs a 234.

Amb aquesta nova i capdavantera aplicació es van moure durant el dia d’ahir 7.140.000 quilos de productes agroalimentaris en 255 camions de manera més ràpida, eficient i econòmica, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia. Aquest innovador sistema facilita la recollida de mercaderia de les terminals d’agroalimentaris, especialment per al transportista.

Com funciona el nou sistema SEA?

El nou sistema d’entregues d’agroalimentaris es caracteritza per ser un servei digital i gratuït per a tots els operadors logístics implicats. Els compradors saben la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista. Això implica directament una millora de la seva planificació de producció.

La terminal coneix la demanda d’un període de temps determinat i, per tant, disposa dels recursos necessaris per planificar els lliuraments.  Amb tota aquesta informació també es facilita la detecció d’incidències recurrents i es per poder establir mecanismes per fer-hi front -amb aquests nou sistema també es redueix el nombre de visites a les oficines, ara el camió va directament al punt de càrrega/bàscula.

El SEA beneficia al transportista al tenir la mercaderia localitzada i amb la concreció de dia, hora i punt de lliurament: redueix el temps d’estada a les instal·lacions portuàries i optimitza l’operativa pròpia. Des del punt de vista del Port, l’assignació d’hora i ubicació exacta facilitarà la gestió de les cues en els accessos i els terminals.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona