Atrás

Conclou l’operativa del synchrolift construït al Port de Tarragona

Conclou l’operativa del synchrolift construït al Port de Tarragona
28 Set
2020

La segona part de l’estructura de l’elevador de vaixells ja ha estat enviada a Algèria

La segona part del synchrolift, formada per 9 alineacions, construït per l’empresa URSSA al moll de Cantàbria va embarcar dissabte amb destinació Algèria. Aquesta segona composició, més lleugera i petita que la primera (d’11 alineacions i un milió de kg), pesa 800 tones i mesura 70 m de llargada, va ser transportada en una operativa menys complexa que l’anterior, amb una durada de 3 hores.

El synchrolift, construït en les instal·lacions portuàries tarragonines, pesa en total prop de 2 milions de quilos i té una llargada de 150 m. Aquest elevador de vaixells ha estat enviat en dues parts a Algèria. Compta amb una capacitat d’elevació de 15 mil tones i s’utilitza per a la realització de tasques de manteniment o reparació d’embarcacions fora de l'aigua.

La segona operació d’embarcament realitzada durant la jornada de dissabte va ser molt més ràpida que la primera. La complexitat no era tan elevada i la tasca ja era coneguda. Com en l’anterior operativa, primerament es treure l’estructura de la ubicació on havia estat muntada mitjançant maquinària SPMT (les sigles en anglès per Transport Modular Autopropulsat).

Seguidament es va realitzar el procés d’embarcament i el posterior trincatge i subjecció a la plataforma flotant que el realitza el transport fins al continent africà. Gràcies a la rampa RO-RO, de càrrega horitzontal, que compta el moll de Cantàbria es va poder realitzar l’operació amb total solvència i seguretat.

Project cargo, una aposta per la diversificació

El tràfic de project cargo és una aposta del Port dins de l'estratègia de creixement i diversificació de tràfics, està consolidant el seu posicionament com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials, ja que compta amb especialistes en tot tipus de transports i tenim personal qualificat que coordina i organitza les operatives des de l’origen a la destinació.

L’empresa alabesa URSSA ha pogut construir al Port gràcies a les infraestructures, equips de manipulació mecànica i personal d’estiba qualificat per aquest tipus d’activitat.

La construcció i assemblatge d'un projecte de "Project cargo" és d’alta especialització i requereixen grans calats, mà d’obra especialitzada i rampes pel procés de càrrega a vaixell.

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimarts 20 Octubre 2020
Dijous 22 Octubre 2020
00:00 - 00:00
Fruit Attraction
Madrid

Dilluns 26 Octubre 2020
Divendres 30 Octubre 2020
00:00 - 00:00
Posidonia

Dijous 29 Octubre 2020
Divendres 30 Octubre 2020
00:00 - 00:00
European Commodities Exchange (ECE)

Avís de circulació

19 Octubre 2020
30 Octubre 2020
Tall de trànsit rodat: ACCÉS de REUS
Accés Moll Llevant

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos