El Port de Tarragona acaba la instal·lació d’una nova xarxa de fibra òptica

El Port de Tarragona acaba la instal·lació d’una nova xarxa de fibra òptica
17 Set
2020

La nova xarxa millorarà els serveis dels clients actuals i també ha cridat l’atenció de noves operadores

La nova xarxa de fibra òptica instal·lada en el Port de Tarragona amplia i millora els serveis de l’actual per a tots els clients i fa més atractiu l’entrada de noves operadores per oferir els seus serveis. El cost total pressupostat és de 433.000 € on i s’ha estès més de 20 km de fibra òptica en 7 mesos.

La instal·lació de la nova xarxa ha cridat l’atenció de les 3 operadores més grans de comunicació digital. Dues ja hi estan operant i la més important s’ha interessat pel projecte. Totes tres han trobat interessant oferir els seus serveis a les empreses que treballen al Port, gràcies a la facilitat per connectar-se a aquesta nova xarxa i l’opció de donar serveis a nous clients. Al mateix temps, les principals empreses concessionàries ja s’han connectat a la nova fibra per poder millorar les seves comunicacions internes i externes.

L’empresa encarregada de l’obra, COMSA, ha realitzat l’obra en 7 mesos. On s’han col·locat més de 20 km de fibra òptica. Aquesta ampliació disposa d’un “punt neutre” dins del recinte portuari per a acollir els racks de distribució per als diferents operadors. Des d'aquest punt es desplegarà una xarxa de 64 fibres en tot el perímetre del Port, que representen uns 20 km metres de cable. Aquest cablejat es distribuirà en dos trams, nord i sud, per a garantir una bona connectivitat en cadascun dels trams.

Un servei millorat per als clients i interessant per les operadores

En l'actualitat hi ha dues xarxes de comunicacions, una històrica i una nova instal·lació per a usos interns de fibra òptica. En els estudis previs es va descartar l'aprofitament de les xarxes actuals per motius de seguretat, però si que s'utilitzessin les canalitzacions existents per a l'estesa del nou monotub.

L'ampliació i millora de fibra òptica és un projecte que s'inclou en el pla de digitalització que està implementant el Port de Tarragona. Aquest pla consisteix a incorporar els avantatges tecnològics en la gestió i en la logística del Port per a augmentar la competitivitat i afrontar amb garanties els reptes planteja la revolució tecnològica en la logística i en el món portuari.

Aquesta millora del servei que ha promocionat el Port de Tarragona ha cridat l’atenció de les operadores en telecomunicacions. A més de ser una millora per totes les empreses establertes en les instal·lacions portuàries tarragonines, també suposa un atractiu perquè altres companyies es fixin en el potencial que ofereix el Port de Tarragona en l’àmbit tecnològic.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors