Les primeres alineacions del synchrolift construït al Port de Tarragona ja han embarcat rumb a Algèria

Les primeres alineacions del synchrolift construït al Port de Tarragona ja han embarcat rumb a Algèria
15 Set
2020

L’estructura de l’elevador de vaixells ha estat dividida en dues parts

La setmana que ve es realitzarà el segon embarcament al mateix moll de Cantàbria

La primera part del synchrolift, formada per 11 alineacions, construït per l’empresa URSSA al moll de Cantàbria va embarcar ahir amb destinació Algèria. Aquesta primera composició que pesa un milió de quilos i fa 80 m de llargada va ser transportada en una operativa de gran complexitat que va durar més de cinc hores.

L’operació d’embarcament realitzada durant el dia d’ahir es va realitzar íntegrament en les instal·lacions del port de Tarragona. La primera fase de l’operativa va consistir en treure l’estructura la ubicació on ha estat muntada mitjançant maquinaria automotriu de molt alta precisió. Aquesta maquinària anomenada SPMT (les sigles en anglès per Transport Modular Autopropulsat), comptava amb 390 rodes totes elles direccionals per poder moure la càrrega amb molta precisió.

La segona fase del procés va ser l’embarcament a la plataforma flotant que transportarà el synchrolift al continent africà. Aquesta operació, molt delicada, es va realitzar utilitzant la rampa RO-RO del moll de Cantàbria. Per acabar el procés, el synchrolift va entrar juntament amb la maquinària que la transportava a la plataforma on, finalment, va ser fixada per poder realitzar el viatge per mar.

La setmana que ve es realitzarà l’enviament de la segona alineació (de la 12 a 20) del synchrolift en una operativa que s’espera menys complexa que la realitzada durant la jornada d’ahir. La peça que queda per ser embarcada és més petita i menys pesada, la qual cosa pot disminuir la complexitat del procés.

Un synchrolift es una estructura metàl·lica de grans dimensions per aixecar embarcacions fora de l'aigua per la realització de tasques de manteniment o reparació amb una capacitat d’elevació de 15 mil tones.

Project cargo, un tràfic complex i tecnològicament avançat

L’empresa alabesa URSSA ha pogut construir al Port gràcies a les infraestructures, equips de manipulació mecànica i personal d’estiba qualificat per aquest tipus d’activitat.

El responsable del projecte d’URSSA al Port de Tarragona; Oscar Coldeira, ha explicat que “L’experiència de treballar amb el Port de Tarragona ha estat molt positiva, el Port ens ha facilitat tots els serveis que necessitàvem i ha col·laborat en tots els processos de la construcció”

El Port de Tarragona té una ubicació privilegiada en la Mediterrània, per qualsevol projecte. Per a URSSA ha estat un honor poder fer aquest projecte al Port de Tarragona, sense dubtes tornaríem a repetir en un altra ocasió.”

Des del Port de Tarragona es faciliten que grans estructures siguin fabricades o muntades a l’aire lliure als molls per ser, posteriorment, carregades directament en vaixells especials amb destinació a ports de tot el món.

Aquest projecte de col·laboració amb URSSA reforça el tràfic de project cargo del Port de Tarragona per posicionar-se com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials.

​​

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona