El Port de Tarragona descarrega en tres dies més de 31.000 tones de pasta de paper

El Port de Tarragona descarrega en tres dies més de 31.000 tones de pasta de paper
26 Ago
2020

El producte forestal, procedent de Brasil i Finlàndia, serà distribuït a diferents ports del Mediterrani i al territori nacional

Aquesta setmana, a les instal·lacions d’Euroports situades al Moll de Cantàbria del Port de Tarragona s’han descarregat més de 31.000 tones de pasta de paper.

Durant el passat 24 d’agost el vaixell Eagle Arrow ha descarregat 27.114 tones procedents de Brasil. La destinació final de la mercaderia anirà a diferents ports del Mediterrani mitjançant vàries càrregues d’entre 4.000 i 8.000 tones en vaixells de dimensions més petites. La resta del producte forestal es destinarà a consum nacional i es distribuirà amb camió.

La segona i tercera de les operatives de pasta de paper d’aquesta setmana es realitzen els dies 25 i 26 d’agost. Els vaixells Egbert Wagenborg i Airisto descarregaran 2.474 i 1.515 tones, respectivament. En aquest cas l’origen de la mercaderia és Finlàndia i es distribuirà per carretera a tot el mercat peninsular.

Aquestes operatives representen un pas endavant en la consolidació del port tarragoní en el lideratge d’aquest tràfic a l’Estat i a la Mediterrània. Durant els primers sis mesos de 2020, i tenint en compte l’escenari a causa de la pandèmia de la COVID-19, el Port de Tarragona ja ha mogut un total de 253.000 tones, i la perspectiva per a final d’any és assolir les 600 mil tones.

Creixement permanent i constant

El creixement d’aquest tràfic ha estat constant des de 2007. La pasta de paper arriba al Port principalment des de Sud-amèrica (que produeix gairebé el 80% d’aquesta matèria). Països com Xile, Brasil o Suècia en són els principals exportadors.

Després de creuar l'Atlàntic, els vaixells que transporten pasta de paper fan la primera parada al Mediterràni: al Port de Tarragona. Un cop aquí, la seva càrrega s’emmagatzema per tal que posteriorment sigui distribuïda als clients del territori via terrestre, o bé a altres ports mediterranis amb vaixell, com és el cas dels destins nord-africans.

Condicions excepcionals;

Com tota mercaderia, la manipulació de la pasta de paper necessita d'unes condicions especials de tractament a nivell d'operativa, que en aquest cas concret es donen i potencien al Port de Tarragona.

Al moll de Cantàbria compten amb un gran espai d'emmagatzematge cobert destinat en la seva totalitat a la pasta de paper i a les bobines de paper.

La terminal d’Euroports al Port de Tarragona consta de 4 naus a peu de moll i està especialitzada en la manipulació de fardells de pasta de paper i de bobines de paper. Les instal·lacions compten també amb una platja de vies que permet fer la càrrega directa a tren (a més a més de camió) amb una mínima manipulació de la mercaderia.

La mercaderia s'emmagatzema amb cura en uns hangars a peu de moll, per preservar-la de les inclemències climàtiques i de qualsevol partícula en suspensió que pogués afectar la seva qualitat.

Un aspecte rellevant i fonamental pel que fa al tràfic de pasta de paper i a la seva consolidació i creixement al Port de Tarragona, és sense cap dubte la proximitat dels magatzems a l'escaló del moll.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona