El Port de Tarragona comença la rehabilitació integral de l’emblemàtica Torre-Rellotge del Port

El Port de Tarragona comença la rehabilitació integral  de l’emblemàtica Torre-Rellotge del Port
03 Ago
2020

El Port vol recuperar l’aspecte original del monument declarat Bé Cultural d’Interès Local

Un projecte amb un pressupost de 78.819 euros i un termini d’execució de tres mesos

El Port de Tarragona ha començat aquesta setmana la rehabilitació integral de l’emblemàtica Torre-Rellotge del Port. Una obra amb un pressupost de 78.819 euros amb un termini d’execució de tres mesos. Aquest projecte de rehabilitació és obra de l’arquitecte Manuel Pérez Saavedra i les obres han estat adjudicades a l’empresa ‘Izer Ingeniería y Economía’.

El Port de Tarragona vol recuperar l’aspecte original del monument i serà estudiat amb una prospecció per determinar l’evolució de les diferents capes de color aplicades en les reparacions anteriors que ha tingut el monument, declarat BCIL (Bé Cultural d’Interès Local). A la vegada es recuperaran tots els revestiments exteriors amb morters de calç i elements decoratius en pedra natura d’aquest popular rellotge, dissenyat el 1922 per l’enginyer Francisco Garcia de Membrillera.

En aquests moments es poden veure les primeres actuacions de l’equip encarregat de les obres, tant des del Moll de Llevant com també des del Km0. Les intervencions permetran millorar l’aspecte del rellotge en diverses vessants. Per una banda, la reparació i reforç de tota l’estructura interior metàl·lica, molt afectada per oxidació a causa de la seva proximitat a la mar. Per una altra, es té previst fer la reparació i cosit de totes les esquerdes en el tancament de maó de pedra natural, amb la substitució dels elements més afectats. A més, es procedirà a assegurar la impermeabilització de les cobertes per tal d’aturar les filtracions que es produeixen a l’interior.

Reparació del mapamundi

Els elements més singulars i visuals de la Torre-Rellotge del Port són els vitralls de les esferes del rellotge, la forja del campanar o els elements decoratius de pedra natural, un conjunt que també serà restaurat, especialment, el mapamundi decoratiu situat en una de les cares del monument. Per finalitzar es farà el desmuntatge i actualització de la maquinària del rellotge i il·luminació interior.

El motiu de la construcció de la Torre-Rellotge del Port ara fa gairebé 100 anys, va ser la substitució dels tocs de trompeta que es feien servir per indicar l’inici i el final de la jornada laboral. Aquest element va suposar una major garantia del compliment de la jornada laboral de la gent treballadora, ja que va deixar d’estar subordinada al criteri subjectiu dels encarregats de fer els tocs de trompeta.

 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors