Una vidriera deixarà entreveure l’interior del Museu del Port i funcionarà com a reclam per als vianants

Una vidriera deixarà entreveure l’interior del Museu del Port i funcionarà com a reclam per als vianants
23 Jul
2020

L’escala interior ja està pràcticament enllestida i serà un mirador sobre l’exposició del Museu

Les obres de rehabilitació del Museu del Port, avancen a bon ritme. A hores d’ara s’està acabant d’enllestir l’escala principal i l’escala secundària per on el personal del Museu accedirà a les oficines. L’escala principal serà una balconada que actuarà com a mirador sobre l’exposició i permetrà una transició més suau i visual en el pas de la planta baixa al primer pis.

Simultàniament, els responsables de l’obra continuen amb la substitució de la coberta existent per una de nova que millorarà molt substancialment les capacitats tèrmiques del conjunt del Museu i com a conseqüència la millora de la confortabilitat interior per totes les persones visitants. Segons les declaracions de Teresa Jacas, arquitecta de l’APT i responsable de les obres que depenen de la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, es preveu que es finalitzi la col·locació total de la coberta el pròxim mes de setembre.

Jacas també ha detallat algunes de les imminents intervencions que s’estan duent a terme al Museu. L’habilitació d’una nova entrada al Museu des del Moll de Costa per al personal d’oficines i la col·locació d’una lluerna central al sostre del Museu (finestra situada a la part superior) que permetrà els pas de llum natural i donarà millor visibilitat a les sales didàctiques i polivalents del nou Museu.

L’arquitecta de les obres ha subratllat que el Museu és un referent cultural de la ciutat i que sempre ha estat i serà d’entrada gratuïta. Per aquest motiu s’han substituït les grans portes opaques del Moll de Costa per uns tancaments de vidre que deixaran entreveure l’exposició interior, estigui obert o tancat el Museu.

Aquests finestrals permetran que la ciutadania i el turisme de la ciutat de Tarragona gaudeixi de l’interior del Museu i, alhora, actuarà com a reclam i invitació a submergir-se amb la nova museïtzació i reinterpretació integral de l’espai. La nova exposició permanent del Museu facilitarà que la visita sigui una col·lecció d’experiències lúdiques i sensorials per als visitants.

Una reforma integral en 10 mesos

Cal afegir, que parlem d’una intervenció integral de 10 mesos amb una reforma que suposa una inversió de dos milions d’euros que es finança a través de l’1,5% cultural, ja que el dia 4 de desembre passat la Comissió Mixta del VII Acord de Col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Ministeri de Cultura per a l’Actuació Conjunta en el Patrimoni Històric va aprovar l’atorgament d’1,75 milions d’euros al Port de Tarragona per “obres del projecte de nova proposta per al Museu del Port de Tarragona”

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona