El Port de Tarragona celebra la distinció del Serrallo com a “Vila Marinera” per part de Turisme de Catalunya

El Port de Tarragona celebra la distinció del Serrallo com a “Vila Marinera” per part de Turisme de Catalunya
17 Jul
2020

El President del Port celebra que els equipaments culturals del barri hagin ajudat en la decisió de l’Agència de Turisme de Catalunya

El comitè d’experts va visitar el barri el passat 19 de juny de la mà de directora de Port Ciutat, Montse Adan, i de la directora del Museu del Port, Mercè Toldrà

El Port de Tarragona ha rebut amb satisfacció la notícia que l’atorgament per part de l’Agència Catalanade Turisme (ACT) de la distinció de Barris i Viles Marineres al barri del Serrallo de Tarragona. El President del Port de Tarragona , Josep Maria Cruset, ha qualificat d’excel·lent la notícia i celebra que els equipaments culturals promoguts per l’Autoritat Portuària de Tarragona hagin ajudat a assolir aquesta certificació de l’ACT i del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Barris i Viles Marineres és una de les marques de promoció turística impulsada per l'Agència de Turisme de Catalunya per promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per a les ciutats, pobles i viles, per treballar per a la desestacionalització de l’activitat turísticai per protegir la conciliació i l’equilibri entre els residents i els visitants/turistes.

El comitè d’experts responsable d’avaluari validar les sol·licituds d’accés a la marca va visitar el barri del Serrallo el proppassat dia 19 de juny de la mà de la directora de Port Ciutat, Montse Adan, i de la directora del Museu del Port, Mercè Toldrà. Durant la visita els tècnics de Turisme de Catalunya van poder visitar l’espai didàctic de l’Observatori Blau i conèixer el projecte de rehabilitació del Museu del Port i el nou projecte museogràfic que el convertirà en tot un referent dins del sector. El comitè d’experts va conèixer així l’aposta cultural, de projecció i recuperació del patrimoni que s’està fent des del Museu i des del Port de Tarragona.

Atractiu turístic amb caràcter propi

En aquest sentit, el president del Port celebra que en la decisió dels experts hagi influït positivament l’existència, la tasca i les activitats d’equipaments com l’Observatori Blau, el Museu del Port, el Teatret del Serralloi el tinglados i refugis del Moll de Costa”. Cruset afirma que aquest conjunt d’equipaments és una contribució del Port cap el barri, la ciutat i el territori que, juntament ambels veïns, els pescadors, les entitats socials i culturals del barri,i els restaurador ha convertit aquesta zona en un atractiu turístic amb caràcter propi”.

Precisament, en la nota de premsa feta pública avui, l’ACT destaca que “el Serrallo, l’actual barri dels pescadors tarragonins, n’és un exemple viu, ple d’activitats que mostren com n’és de viu el lligam entre l’home i la mar”. I explica que “la seva oferta cultural és tan extensa com la seva tradició pesquera, ben representada, entre d’altres, pel Museu del Port, on es proposa un recorregut per la història del port i les seves embarcacions, des que els romans hi van desembarcar fins a l’actualitat, a partir de visites guiades i propostes educatives de lleure familiar”.

L’ACT també destaca com “l’Observatori Blau, la Confraria de Pescadors, el Port i els mateixos veïns, entre d’altres, també s’encarreguen de mantenir vius la història, els costums, les festivitats i les tradicions d’un dels barris mariners per excel·lència”.

Finalment, el president del Port considera que “per al Port de Tarragona es una excel·lent notícia que el Serrallo rebi aquesta distinció ja que per a nosaltres és un espai molt estimat al qual hi hem destinat molts recursos per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, per millorar l’espai urbà i per dotar-lo d’equipaments i activitats lúdics i culturals que ajudin a difondre la seva història i tradicions, entre d’altres”.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona