La Taula Institucional de Creuers es reuneix telemàticament

La Taula Institucional de Creuers es reuneix telemàticament
15 Maig
2020

Acord per reorientar les accions de la Taula en la promoció del territori per assegurar un retorn de l’activitat de creuers amb força en l’escenari postcrisi COVID19

L’Agència Catalana de Turisme i l’Ajuntament de Vila-Seca s’incorporen per primera vegada en aquest òrgan de coordinació

La Taula Institucional de Creuers, encapçalada per l'Autoritat Portuària de Tarragona i formada per representants institucionals i empresarials del turisme de la Costa Daurada, s’ha reunit aquest divendres 15 de maig de forma telemàtica. L’Agència Catalana de Turisme i l’Ajuntament de Vila-Seca han participat per primera vegada en aquest òrgan de coordinació del projecte de creuers de la Costa Daurada.

Els membres de la taula han acordat reorientar les accions de promoció previstes aquest any cap als objectius per fer valdre el territori i de preparar el retorn del sector amb la millor posició possible respecte a altres destinacions i territoris competidors.

L’acord ha arribat després de l’anàlisi de la situació derivada per la pandèmia de la Covid-19 a diferents nivells, des dels efectes globals en l’economia, en el sector turístic general i en el subsector dels creuers. La taula ha repassat conjuntament les diferents crisis històriques que ha patit el sector i els factors que van permetre sortir-ne reforçat i amb creixement, per tal d’aprofitar els aprenentatges de les situacions passades.

Temporada 2020

La sessió de treball s’ha centrat a abordar les possibles respostes a la crisi. El Port de Tarragona treballa per poder reiniciar la temporada de creuers des del primer moment que sigui possible, sempre que les condicions sanitàries ho permetin i donant tota la prioritat a la salut de les persones. Una actitud que comparteixen tots els agents representats a la Taula de Creuers.

Tots els responsables presents han estat d’acord en no donar per perduda la temporada 2020 i poder engegar la logística amb agilitat i seguretat des del primer moment i, al mateix temps, en orientar els esforços per estar preparats i posicionats per a la temporada 2021, per a la qual es detecta una gran demanda actualment, en part gràcies a la promoció que s'està fent.

Avui dia, l’inici de la temporada es posposa fins al juliol, a l’espera de l'evolució dels esdeveniments. En aquestes condicions, la temporada de creuers 2020 manté una previsió de fins a 31 escales que sumen 71.290 creueristes a bord. El mes d’octubre és el que concentra més creuers i passatgers amb 11 vaixells i 27.730 passatgers.

I pel que fa a les cancel·lacions d'abril, maig i -previsiblement- juny, representen 22 creuers i 26.000 creueristes.

Taula de Creuers

Aquest òrgan de coordinació es reuneix un cop cada tres mesos, i en aquesta ocasió s’ha donat la benvinguda, com a nous membres de la Taula de Creuers, a l’Agència Catalana de Turisme i l’Ajuntament de Vila-Seca .

Per part de l’Agència Catalana de Turisme, ha participat el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, i per part de l'Ajuntament de Vila-seca, l'alcalde Pere Segura.

Entre els responsables de les altres administracions i agents econòmics del territori que hi han assistit hi ha:

Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, Laura Castel, presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona; M. José López, consellera d'Esports, Consum, Comerç, Fires i Mercats; així com, Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona i Daniel Martín, director-gerent.

Per part de l’Ajuntament de Reus, han participat l’Alcalde, Carles Pellicer; la regidora de Cultura, Montserrat Caelles; i Marta Villalta, gerent de l'Agència Reus Promoció.

També han assistit: Meritxell Roigé, Vicepresidenta Diputació de Tarragona i presidenta Patronat Turisme Costa Daurada; Eduard Farriol, president de la Federació d'Empresaris d'Hosteleria i Turisme de la Província de Tarragona, i Salvador Anton, director del departament d'Innovació Turística d'Eurecat - Centre Tecnològic de Catalunya, i per part del Port de Tarragona, el President del Port, Josep Maria Cruset, acompanyar de l’equip de creuers format per Jordi Sendra i Alba Colet, entre d’altres.

Millores per continuar creixent

La sessió de la Taula de Creueres també ha servit per fer un repàs de les infraestructures que el Port està impulsant. La construcció del Moll de Balears, que acaba d’arrancar aquest mateix mes de maig, permetrà augmentar la línia d’atracada de creuers en 700 metres, un cop acabada l’obra, i oferir una operativa molt més còmoda i àgil, i en definitiva una obertura de noves oportunitats per la temporada de creuers de 2021.

L’obra s’espera que estigui finalitzada a la primavera del 2021 i un cop acabada representarà un salt endavant, ja que obre la porta a acollir creuers més grans i més vaixells de manera simultània.

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Creuers
  • Tarragona Cruise Port

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona